Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

 

Közlemények, tájékoztatók ügyfeleink számára

 

Kedves Ügyfeleink!
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a DWS II. 2019-2025 eszközalapokat 2016. november 23-án megszüntetjük.

Ennek oka, hogy az érintett eszközalapok mögötti DWS FlexPension II. befektetési alapokat azok kezelője megszünteti. Ugyanakkor a megszűnő befektetési alapok esetében az eredetileg csak a lejáratukra vonatkozó árfolyammaximum garanciát a DWS csoport már a megszüntetés időpontjára biztosítja.

A megszüntetés a DWS II. 2026-2031 eszközalapokat nem érinti.

Lezárás

A DWS 2019-2025 eszközalapokat első lépésként 2016. október 27-én lezárjuk. A lezárást követően az eszközalapokba sem áthelyezés, sem új díj befektetése nem lehetséges. A lezárás napján a folyamatos díjakat automatikusan átirányítjuk a kijelölt utód eszközalapokba.

Megszüntetés

Második lépésként, a lezárást követően, DWS 2019-2025 eszközalapokat 2016. november 23-án megszüntetjük. A megszűnés napján a befektetési egységeket automatikusan áthelyezzük a megszűnő eszközalapokból a kijelölt eszközalapba.

E kijelölt eszközalapok az egyes termékek eszközalap-választékától függően a Likviditás, Biztonság vagy Rövid lejáratú pénzpiaci, eurós díj esetén pedig az €-Pénzpiaci vagy €-10 eszközalapok.

A kijelölt eszközalapok termékenkénti listája ide kattintva megtekinthető.

Fontos információ, hogy ezek az eszközalapok garanciális elemeket nem tartalmaznak, és a jelenlegi gazdasági környezetben alacsony hozamkilátással rendelkeznek.

A szerződő természetesen rendelkezhet eltérően is: a szerződési feltételek szerint választható eszközalapok bármelyikébe kérheti a díjak átirányítását és befektetése áthelyezését. A megfelelően kitöltött rendelkező nyilatkozatnak 2016. október 24-én 15:00 óráig az UNIQA Biztosítóhoz be kell érkeznie, ennek hiányában az UNIQA Biztosító az automatikus áthelyezést és átirányítást végrehajtja.

FIGYELEM! A megszűnő DWS II 2019-2025 eszközalapok csak megszüntetetéskor kerülnek áthelyezésre garantált árfolyamon. Amennyiben a szerződő megszüntetéskor, garantált árfolyamon kéri a megszűnő eszközalapból történő áthelyezést, az áthelyező nyilatkozaton jelölje be ezt a lehetőséget, vagy írja rá az áthelyező nyilatkozatra olvashatóan, hogy „MEGSZÜNTETÉSKOR”

 

A átirányítási és áthelyezési nyilatkozat letölthető innen: www.uniqa.hu/ULNyilatkozat

A választható eszközalapok a szerződési feltételek 2. számú mellékletében található eszközalapok közül kerülnek ki, kiegészülve a Célpont / €-Célpont eszközalapokkal is.

A Célpont / €-Célpont eszközalapok a DWS II eszközalapokhoz hasonlóan időpontra optimalizált vegyes eszközalapok. A Célpont / €-Célpont eszközalapok összetétele a nevükben szereplő időponthoz közeledve változik: egyre nagyobb arányban tartalmaznak alacsonyabb kockázatú, kötvény típusú befektetéseket. Hozamkilátásuk kedvezőbb a DWS II eszközalapokénál, de összesített kockázatuk is magasabb. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a Célpont / €-Célpont eszközalapok garanciális elemeket, hozamígéretet nem tartalmaznak.

Eszközalapjainkról részletes információ a www.trendkoveto.hu oldalunkon található, ahol a befektetési politika mellett az aktuális árfolyamokról, eszközösszetételről is tájékozódhatnak.

Költségmentes áthelyezés és átirányítás

A megszűnő eszközalapokból történő áthelyezés 2016.08.26-tól költségmentes. (Az átirányítás a megszüntetéstől függetlenül költségmentes)

Az áthelyezési, illetve átirányítási nyilatkozat letölthető a honlapról: www.uniqa.hu/ULnyilatkozat   
Áthelyezés a Befektetéskezelő online felületén is kezdeményezhető: www.uniqa.hu/befekteteskezelo.

Élethosszig szóló szerződések

A megszűnő DWS II. eszközalaphoz tartozó, a szerződő által megadott céldátumok az eszközalapok megszüntetésekor ugyancsak törlésre kerülnek. A szerződőnek élethosszig szóló szerződések esetében lehetősége van új céldátum megadására, amennyiben a szerződésén már nincs DWS II. eszközalapban tartott befektetés.

2026. december 31-nél korábbi céldátum nem választható.

Érintett ügyfeleinket 2016. augusztus 25-én levélben értesítettük.

 

2016. október 12.

Köszönjük együttműködését,

Üdvözlettel,

UNIQA Biztosító

 

 
 Nyilatkozat UL biztosítás befektetési egységeinek átirányításáról/áthelyezéséről