Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Művészet

Az UNIQA Biztosító Zrt. a kultúra elkötelezett híve. Magyarországi piacra lépése óta több magas színvonalú, ezáltal nagyszámú nézőközönséget vonzó kiállítást, kulturális eseményt és az azokat rendező intézményeket támogatta.

 

Geszti Péter: Létvágy koncert show és album

GESZTI. Ha kimondjuk ezt szót, mindenkinek van legalább egy dalrészlet, egy rím, ami beugrik. Most újabb szövegek, dallamok csatlakoztak a klasszikusokhoz, mert a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár után újabb zenei projektjét indította útjára Geszti Péter.
A GESZTI Létvágy című album közös zenélés, éneklés, öröm munka 11 énekessel és 10 zeneszerzővel. A zene a közös többszörös, a szöveg pedig a közös nevező, ez utóbbit Geszti Péter írta az összes dalhoz.
Énekes társai: Tóth Gabi, Wolf Kati, Ambrus Rita, Gereben Zita, Váczi Eszter, Széles Iza, Oláh Gergő, Kowalsky, Rácz Gergő, Pély Barna és Puskás Peti hangja a lemezen hallható. Geszti a Létvágy albumot a megszokott zseniális szövegek mellett nagy adag életörömmel fűszerezte. A lemez ugyanazt üzeni, mint amit az UNIQA is: bármit elérhetsz és bármibe belevághatsz; csak higgy magadban.
Az albumon hallható az UNIQA bónusz trackje, a Vigyél a nyárba című szám is.

Oldódjon fel Geszti Péter dalaiban és hozza ki a pillanatból a legtöbbet! Jobb, mint egy terápia. Hallgasson bele a Létvágy albumba!

 

Művészetek Völgye Fesztivál

Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiváljának célja, hogy olyan kultúra által inspirált közösségi eseményt hozzon létre, amely a fellépő̋ művészek, a látogatók és a helyi lakosok hármas egységében a legjobb emberi minőséget mutatja fel.
Időpont: 2016.07.22-31.

További részletek

 

 

9. Ördögkatlan fesztivál

Nagyharsány - Kisharsány – Villánykövesd 
Mokos Pincészet - Beremend - Vylyan Terasz
2016. augusztus 2-6.

Részletek

 

 

 

 

 

Arcus Temporum Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

Sokéves hagyománya van, hogy a Pannonhalmi Főapátság középkori temploma hangversenyeknek ad otthont. Az "Arcus temporum" zenei fesztivál lényegében a már meglévő gyakorlatot szeretné szervezett formában a nagyközönség számára is elérhetővé tenni. Minden évben igyekeznek megőrizni a fesztivál eredeti arculatát, ugyanakkor mindig valami újat is szeretnének mutatni. Mindezek mellett egyik nagy büszkeségük az a sajátos atmoszféra, amelyet Főapátság befogadó gesztusa, a résztvevő művészek koncentrációja és a közönség figyelme teremt meg alkalomról alkalomra. További információk

 

Steve McCurry – Legendás fotók

Kiállítás a Műcsarnokban az UNIQA támogatásával!

Steve McCurry a kortárs fotóművészet ikonikus alakja. Munkái magazinok és könyvek címoldalán szerepeltek. Elsősorban a konfliktus sújtotta területek, eltűnőben lévő kultúrák, ősi hagyományok, valamint a kortárs kultúra érdekli. Az ember minden képén elsőrendű fontosságú – az afgán lányról készült, méltán híres képe is ennek köszönheti elemi erejét.

A kiállítás a Műcsarnokban volt megtekinthető 2016.02.25 és 2016.04.03. között.

 

 

 

Színe-Java – Válogatás Keserü Ilona életművéből

Keserü Ilona az 1960-as évek utolsó negyedétől kezdődően a magyar és az egyetemes művészet élvonalába tartozó festő. Pécsi első nagy életmű-válogatása arra mutat rá, hogy festészetének utóbbi 15 évben bekövetkezett változása valamennyi megelőző eredményét új megvilágításba helyezi. A válogatás a Zsolnay Kulturális Negyedben május 2016. május 23-ig volt megtekinthető.

 

Kortárs Műgyűjtő Akadémia

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia 5 hetes, 5 alkalmas páratlan képzéssorozatán a résztvevők a legjobb szakemberektől tudhatják meg, hogy akár már az első műtárgy-vásárlásnál hogyan döntsenek helyesen, hogyan válhat befektetésük értékállóvá, majd milyen módon tehetik gyűjtői tevékenységüket sikeressé, és hogyan lehetnek ezzel a friss készséggel elismertek.

A kurzus programja és előadói