Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Négy fővel bővült az UNIQA Sportnagyköveti program

Közel száz, a sportéletben és a tanulmányok területén is kiemelkedően teljesítő fiatal közül szakmai zsűri segítségével választottuk ki idén 4 új Sportnagykövetünket. A negyedik éve futó programban jelenleg tizenhét, 7-18 év közötti diák vesz részt 15 sportág képviseletében.

Idén Bokros Csenge Anna olimpiai cross country kerékpáros, Sipőcz Rihárd cselgáncsozó, Szilvási Gréta úszó és Tóth Lili Anna középtávfutó vehette át ünnepélyes keretek között a nagyösszegű sportszer és sportruházat vásárlási utalványt, valamint az egyéni sportágra kiterjedő éves utasbiztosítást.

A 2013-ban elindított programunkra évről évre egyre több tehetséges fiataltól érkezik pályázat.  Ez megerősített bennünket abban, hogy az egészséges életmódot népszerűsítő eseményeinkbe a legfiatalabbakat is be kell vonni, hiszen ők a saját korosztályuk mellett a szüleiknek és családjuknak is példát mutathatnak”- mondta el Othmar Michl, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója. Hozzátette: idén olyan nagy számban érkeztek kiemelkedő pályázatok az ország minden részéről, hogy az eredetileg meghirdetett 3 helyett 4 új Sportnagykövetet választottunk.

A díjátadó rendezvényen az UNIQA vezérigazgatója külön köszöntötte Egri Viktória sportlövőt, aki Sportnagykövetként készült versenyeire. Viktória a sportlövő Európa-bajnokságon döntőbe jutott, és ezzel olimpiai kvótát szerzett.

 

 

A Sportnagyköveti program szakmai zsűrijéhez idén csatlakozott Balassa Levente pszichológus, valamint az Országos Sportegészségügyi Intézet sportszakorvosa, dr. Sipos Andrea is, akik a sportklubokban és az edzéseken zajló fizikai tréningek mellett a gyermekek mentális felkészítésében, az iskola és a sportteljesítmény egészséges egyensúlyának fenntartásában nyújtanak segítséget a sportoló gyermekeknek és szüleiknek egyaránt.

“Saját tapasztalataim alapján is egy sportoló gyermeknek, fiatalnak, egyszerre “két főállásban” kell teljesíteni. Az iskola mellett az edzéseken és a versenyeken is a maximumot várják tőlük. A szülők, edzők és a támogatók felelőssége is, hogy úgy neveljék a gyerekeket, hogy a tanulás és a sport összeegyeztethető lehessen.  A Sportnagyköveti programunk abban is különleges, hogy a sportszer utalvány mellé oktatásokat, workshopokat szervezünk a fiatal tehetségeknek, ami megkönnyítheti a tanulást  és  növelheti koncentrációs képességüket is.” - mondta el Gyenesei Leila, az UNIQA Mobil Egészségközpont munkatársa, kétszeres  olimpikon, kétszeres világ- és háromszoros Európa bajnok öttusázó, a Sportnagyköveti program harmadik zsűritagja.