Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Társadalmi szervezetek

Társaságunk évek óta sikeres együttműködést ápol több társadalmi szempontból fontos szervezetettel, egyesülettel. Mint biztosítótársaság pontosan tudjuk, hogy történhetnek olyan váratlan katasztrófák, amikor szükség van a társadalom széleskörű összefogására és segítségnyújtására, így ezeknek a szervezeteknek a működése és megléte elengedhetetlen.

 

Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Az UNIQA támogatásával idén immár 10. alkalommal indíthatja el a Magyar Vöröskereszt a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát.  
A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat fiataljai 2007 óta 30 641 sérülést láttak el. A szolgálat indulása óta négyszer történt közvetlen életmentő beavatkozás.  

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2007-ben hozta létre elsősegélynyújtó szolgálatát a Balaton körül, és azóta minden nyári szezonban végre hatja ezt a programot a Balaton parti strandokon üdülők egészségmegőrzésének érdekében. A szolgálat minden évben július és augusztus hónapokban került megvalósításra a programhoz csatlakozó Balaton parti települések strandjain.
Valamennyi helyszínen két képzett önkéntes teljesít szolgálatot a projekt teljes ideje alatt minden nap 10-18 óra között. A szolgálati idő alatt a parton történt sérülések, rosszullétek szakszerű ellátása, nagyobb sérülés, betegség esetén a hatékony mentőhívás és a beteg állapotának stabilizálása, szükség esetén az újraélesztés megkezdése a feladatuk.
Leggyakrabban kagylók és kövek okozta vágások, rovarcsípések, sportsérülések okoztak gondot a fürdőzőknek, de egy-egy súlyosabb eset is előfordult, így koponyasérültet és erős vénás vérzést is elláttak az elsősegélynyújtók. Egy kisgyermekről a helyszínen derült ki a darázscsípés után, hogy allergiás, de ebben a helyzetben is helyt álltak a szolgálatot végzők. A legforgalmasabb napjaik egyértelműen a hőségriadó idején voltak a vöröskereszteseknek és az esetek túlnyomó részében gyerekek voltak a sérültek. További információk a szolgálatról

 

Őrangyalok Ligája

Magyarországon jelenleg közel negyed millióra tehető azoknak a gyermekeknek a száma, akik hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű családban cseperednek, közülük pedig nagyjából hétezren élnek átmenetileg vagy tartósan gyermekotthonokban. Az Őrangyalok Ligáját azért hívták életre, hogy legalább egy napra megváltoztassák ezeknek a gyermekeknek az életét.
Nekik is vannak álmaik, vágyaik, példaképeik és hőseik, akik erőt adnak a mindennapi problémák legyőzéséhez.

Őrangyalként végigkísérik a gyermeket egy Dunakanyar feletti helikoptertúrán, találkozót szerveznek kedvenc hazai sportolójával vagy színészével, de akár űrhajóst is faragnak belőle némi trükk és fantázia segítségével. A lényeg, hogy ez a nap róla szóljon és érezze, érdemes álmodozni, mert az álmok idővel valósággá válnak! Az álmok megvalósításához társaságunk támogatást nyújt. Megvalósult álmok

 

Magyar Kerékpárosklub

A Magyar Kerékpárosklub évek óta dolgozik azon, hogy a kerékpározás ügye Magyarországon - a súlyának és a jelentőségének megfelelően - egyre fontosabbá váljon. Sok fontos eredményt elértek már. A klub biztonságos közlekedéssel összefüggő eseményeit hosszú évek óta támogatja az UNIQA. 2014-ben az Együtt közlekedünk kampány egyik jeles támogatója voltunk, tavaly pedig a tavaszi Bringás reggelik megvalósulását segítettük. A Kerékpárosklub klubtagságához UNIQA felelősség- és balesetbiztosítás választható.

STARS-UNIQA program

A Magyar Kerékpárosklub az UNIQA Biztosító támogatásával a 2016/17 tanévben STARS-UNIQA néven folytatja a STARS-Europe nevezetű programot, amely 3 tanéven keresztül 9 európai partner együttműködésével dolgozott azért, hogy a korábban autóval szállított diákok egyre nagyobb része járjon kerékpárral, vagy gyalog az iskolába.
Az egészséges életmód, és ezáltal a sport népszerűsítése mellett célunk, hogy a programban résztvevő iskolák és gyermekek odafigyeljenek a balesetmentes közlekedésre is. További információk az STARS-UNIQA programról

Kerékpárosklub bringatúrák

Szeret biciklizni, de nem tudja merre menjen, nem ismeri a jól bringázható útvonalakat vagy épp klassz útitársakat keres? Bringázzon a Magyar Kerékpárosklub csapatával! 2016-os túranaptár

 

Magyar Szabadidősport Szövetség

2012 óta támogatjuk a Magyar Szabadidősport Szövetség legnagyobb rendezvényeit, úgy mint a Testébresztő Családi Mozgásfesztivált és a Szépkorúak Testébresztő Sportfesztiválját biztosításunkkal. A fesztiválokon sok-sok sportág kipróbálására van lehetőség, sporteszközök és mozgásprogramok megismerésére, szépséggel és egészséggel kapcsolatos információk megszerzésére, egy mozgással eltöltött vidám nap élményére. Cél: minél többen megismerjék és megszeressék a testmozgást, sportolást.