Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Bravúros magyar szereplés a Téli Speicális Olimpián!

2017.03.22

A Speciális Téli Világjátékok magyar delegációjának három versenynap után összesen 8 arany, 1 ezüst és 5 bronzérme van.

Az ausztriai világjátékok eseményei március 24-ig tartanak, 105 ország 2600 értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolójának részvételével. A 33 magyar versenyző 5 sportágban: alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban indul. Az UNIQA a Világjátékok kiemelt szponzora és biztosító partnere.

 

Az első három nap mérlege:

Az alpesi síző Csernai Tibor első versenynapon begyűjtött aranyérme után beindult a magyar henger a Speciális Olimpia Téli Világjátékokon. Péter Dávid a grazi jégcsarnokban az 1000 méteres távon bizonyult legyőzhetetlennek. Ugyancsak aranyéremmel gazdagodtunk a kőszegi Kurucz Tamás jóvoltából. Ramsauban, a hófutók 100 méteres sprinttávján győzött Tamás nagy csatában, 29 századmásodperces különbséggel megelőzve pakisztáni vetélytársát. A lányok 100 méteres hófutó távján a szintén kőszegi Vígh Barbara harmadikként ért célba. Aranyérmet nyertek a műkorcsolyázó Hingyi-testvérek is. Ágnes és Rita párosban nyert, pont, mint négy évvel ezelőtt, Dél-Koreában. A lányok elegáns programot mutattak be a „Csillagpor” című film zenéjére.

Szintén a gyorskorcsolyázók között 111 méteren Surnyák Viktória, 777 méteren Péter Dávid és Hocza Róbert nyerte meg saját kategóriájának versenyét, míg Mayer Barbara ugyancsak a 777 m-es távon lett harmadik. A lelátón szurkolt a magyar short trackeseknek az olimpiai bajnok Hunyady Emese is, ő kísérte delegációnkat az ünnepélyes megnyitó során is.

Az alpesi sízőknél óriásműlesiklásban Szanyi Petra folytatta az éremgyűjtést, mégpedig a legfényesebb színűvel. Petra körültekintően versenyzett, ahogy a fiúknál ugyanebben a számban Árok Csaba és Csernai Tibor is. Mindketten bronzéremnek örülhettek saját kategóriájukban a schladmingi pályán.

Ramsauban, a hófutók 200 méteres döntőjében a már olvadó hóban Vígh Barbara ezüst, Rácz Dorottya bronzérmes lett, Kurucz Tamás pedig a 4. helyen végzett. Hófutóink eddig már minden színű éremből szereztek egyet-egyet Ausztriában.

A speciális olimpikonok szereplését nyomon követheted a következő helyeken:

msosz.hu, fb.com/specialolympicshungary, facebook.com/uniqa.biztosito

#make2017better

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Csevegés chat

Kérdése van? Segítünk!

Chateljen munkatársunkkal, kapjon azonnali választ kérdéseire.

Chat személy profilkép

Kérjen segítséget tanácsadóinktól!

Kérjük adja meg adatait, hogy kollégánk felvehesse Önnel a kapcsolatot.

Kapcsolatfelvétel

Lépjen velünk kapcsolatba!

Bővebb tájékoztatásra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat Kirendeltségek E-mail írás