Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Indul a transzparens kommunikáció a GREEN HOLIDAYS Kft. ügye kapcsán felmerült költségekről és a szolgáltatás folyamatáról

2017.07.10 sajtóközlemény

Ahogyan arról már több ízben hírt adtunk, a GREEN HOLIDAYS Kft. a nemzetközi utazásszervezői tevékenységére az UNIQA-val kötött kezesi biztosítási szerződést. A biztosítási szerződés alapján Társaságunk 500 millió forint erejéig vállalta vagyoni biztosíték nyújtását, azaz, hogy teljesíti azon fizetési kötelezettségeket, amelyek a biztosítottat a külföldre történő utazásszervezéssel összefüggésben az utazásszervező és –közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII.23.) Kormányrendelet alapján terhelik.

Transzparens kommunikáció

Legutóbbi, július 6-án kiadott sajtóközleményünkben jeleztük, hogy egyértelműen és transzparens módon tervezünk kommunikálni a GREEN HOLIDAYS Kft. tevékenységének felfüggesztésére tekintettel igénybe vett vagyoni biztosíték kapcsán is. Ennek megfelelően a mai naptól elérhetővé tettünk honlapunkon egy oldalt, ahol ügyfeleink folyamatosan nyomon követhetik az 500 millió forintos keretösszeg alakulását. Az alábbi helyen érhető el a felület: http://www.uniqa.hu/greenelszamolas

Az oldalon látható információkat folyamatosan frissíteni fogjuk. Célunk, hogy mindenki számára egyértelmű legyen pontosan mennyit és mire fordítottunk.

Jelenlegi helyzet

Az ügy kapcsán fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy első prioritásként minden Magyarországra hazautazni szándékozó Törökországban ragadt honfitársunk részére - a GREEN HOLIDAYS Kft. utazásszervezőként való megjelölése és a biztosítottunk közleménye alapján - biztosítottuk a hazajutás lehetőségét. Biztosítóként elsődleges feladatunk az, hogy segítsünk a bajban.

A második fázisban, jelenleg a kárbejelentések feldolgozása folyamatosan zajlik. A feldolgozás során a beküldött utazási szerződések alapján több kérdés is felmerült, amelyek megválaszolása egyoldalúan, kizárólag az UNIQA Biztosító részéről nem lehetséges.

A kárügyek feldolgozása során azzal szembesültünk, hogy - ahogyan az már több médiában is megjelent - az utazásszervezői tevékenység, tehát az egyes utazási szerződéseknél a GREEN HOLIDAYS Kft. tényleges jogi státusza (biztosítotti minősége) nem feltétlenül egyértelmű.

Éppen emiatt a mai reggel egyeztetést folytattunk a Kormányhivatallal, hogy a GREEN HOLIDAYS Kft. utazásszervezői minőségével kapcsolatban felmerülő jogi kérdések mielőbb megválaszolásra kerüljenek. Ezúton is köszönjük a Kormányhivatal munkatársainak határozottan támogató hozzáállását a kérdéshez, továbbá azt, hogy készek segíteni abban, hogy az érintett jogi kérdések mielőbb tisztázódjanak. Ennek érdekében folyamatosan kapcsolatban leszünk a Kormányhivatal illetékes kollégáival és a fejleményekről tájékoztatást adunk. Célunk, hogy mielőbb meg tudjuk kezdeni a kártalanítást és ezért kiemelten kezeljük az egész ügyet.

A sajtóközleményünk a jelenleg rendelkezésre álló információk és a becsült adatok alapján készült, ezért a változtatás, pontosítás jogát fenntartjuk. A jelen sajtótájékoztató az UNIQA Biztosító Zrt. kötőerővel bíró jognyilatkozatának nem minősül, az kizárólag a közvélemény tájékoztatását és az utasok eligazodását segíti az ügyintézésben.

Általános információ

Azon ügyfeleinket, akiknek lefoglalt és befizetett utazása van, azonban még nem utaztak el kérjük, hogy jelentsék kárigényüket a 4839597 kötvényszám feltüntetésével az info@uniqa.hu e-mail címen.

A kárbejelentéshez az alábbiakat szükséges csatolni:

  • a befizetési bizonylatokat
  • a kitöltött kárbejelentőt
  • az utazási szerződést

Kérjük a tárgyban a „Green Holidays” feltüntetését.

Kollégáink mind személyes, mind pedig telefonos ügyfélszolgálatunkon, illetve a honlapunkon hétköznapokon este 22.00 óráig elérhető chaten keresztül készséggel állnak ügyfeleink rendelkezésére.

 

További információ:
UNIQA Biztosító Zrt.
Marketing és kommunikáció
1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74.
Tel.: +36 1 2386-175, +36 1 2386-116
E-mail: szerkesztoseg@uniqa.hu

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Csevegés chat

Kérdése van? Segítünk!

Chateljen munkatársunkkal, kapjon azonnali választ kérdéseire.

Chat személy profilkép

Kérjen segítséget tanácsadóinktól!

Kérjük adja meg adatait, hogy kollégánk felvehesse Önnel a kapcsolatot.

Kapcsolatfelvétel

Lépjen velünk kapcsolatba!

Bővebb tájékoztatásra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat Kirendeltségek E-mail írás