Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Már július végén megkezdi az UNIQA a Green Holidays károsultak kártalanítását

2017.07.19

Amint az már korábbi sajtóközleményeinkből is kiderült a GREEN HOLIDAYS Kft. a nemzetközi utazásszervezői tevékenységére az UNIQA-val kötött kezesi biztosítási szerződést. A biztosítási szerződés alapján Társaságunk 500 millió forint erejéig vállalta vagyoni biztosíték nyújtását. Számos hír látott napvilágot arra vonatkozóan, pontosan melyik előlegezett vagy megvásárolt utakra vonatkozik a gyakorlatban a biztosító szolgáltatása. Ezt a Kormányhivatal hatékony közreműködésével a mai napon sikerült jogi szempontból körvonalazni. Társaságunk számára egyértelművé vált a kárbejelentések alapján, hogy az általunk szerződésben vállalt 500 millió forintos keret kimerítésre kerül. A legfontosabb most számunkra az, hogy megállapítsuk, milyen módon kerül az összeg jogszerűen elosztásra és, hogy szolgáltatásunk a lehető leghamarabb eljusson károsultakhoz, így már július végén elkezdjük a kártalanítást.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy Társaságunk első prioritásként minden Magyarországra hazautazni szándékozó Törökországban szükséghelyzetbe került honfitársunk részére biztosította a hazajutás lehetőségét. Összesen 734 utast hoztunk haza, 20 különböző törökországi szállodából, csupán 3 nap leforgása alatt, 4 charter géppel, melyeket külön erre az útra szerveztünk.

A hatályos jogszabályok alapján a biztosító szolgáltatása kizárólag azokra az utasokra vonatkozik, akik a GREEN HOLIDAYS Kft.-vel mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a GREEN HOLIDAYS Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül.

A biztosító kizárólag a GREEN HOLIDAYS Kft-vel, mint utazásszervezővel kötött utazási szerződések esetén tud és köteles helytállni.

Eszerint ebbe a körbe a ténylegesen a GREEN HOLIDAYS Kft. által utazásszervezőként összeállított, utazási csomagban értékesített utak tartoznak, ezek azok, melyek az UNIQA által vállalt kezesi biztosítási fedezeti hatálya alá esnek. Az ebbe a csoportba tartozó utasok legfeljebb a megkötött utazási szerződésben szereplő összeg erejéig jogosultak az elmaradt vagy meghiúsult utazásaikkal kapcsolatban a biztosító szolgáltatását igényelni.

A Kormányhivatallal való egyeztetésen elhangzottak alapján törekszünk arra, hogy az ebbe a kategóriába eső, megalapozottan igényt érvényesítő utasok részére a lehető legkorábban – akár már július végétől – megkezdjük a kifizetéseket egyelőre un. szolgáltatási előleg formájában.

Honlapunkon a transzparens kommunikáció jegyében az adatokat folyamatosan frissítjük. Az oldalon ügyfeleink folyamatosan nyomon követhetik az 500 millió forintos keretösszeg alakulását. Az alábbi helyen érhető el a felület: http://www.uniqa.hu/greenelszamolas

Célunk, hogy mindenki számára egyértelmű legyen pontosan mennyit és mire fordítottunk. Javasoljuk, hogy azok a károsult utasok, akik nem a GREEN HOLIDAYS Kft.-vel , azaz nem a biztosítottunkkal szerződtek, és az utazási szerződésükön sem a GREEN HOLIDAYS Kft. szerepel, mint utazásszervező, szíveskedjenek az utazási szerződésen/utazásközvetítői szerződésen utazásszervezőként/utazásközvetítőként feltüntetett partnerüktől tájékoztatást kérni a befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetéséről.

Az UNIQA Biztosítónál a kárügyek feldolgozása továbbra is folyamatosan zajlik. Ennek eredményeképpen a fent leírtakkal összhangban, minden hozzánk beérkezett igényt automatikusan meg fogunk válaszolni. Megalapozott kárigény esetén a pozitív válasszal egyidejűleg az előleg kifizetése is megindításra kerül, ellenkező esetben elutasító levélben fogjuk értesíteni az érintetteket. Tehát minden beérkezett kárigény feldolgozása folyamatban van és megválaszolásra kerül, a már beküldött igényekkel kapcsolatban más teendője az érintetteknek nincs.

A sajtóközleményünk a jelenleg rendelkezésre álló információk és a becsült adatok alapján készült, ezért a változtatás, pontosítás jogát fenntartjuk. A jelen sajtótájékoztató az UNIQA Biztosító Zrt. kötőerővel bíró jognyilatkozatának nem minősül, az kizárólag a közvélemény tájékoztatását és az utasok eligazodását segíti az ügyintézésben.
 

További információ a sajtó képviselői részére:
UNIQA Biztosító Zrt.
Marketing és kommunikáció
1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74.
Tel.: +36 1 2386-175, +36 1 2386-116
E-mail: szerkesztoseg@uniqa.hu

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Csevegés chat

Kérdése van? Segítünk!

Chateljen munkatársunkkal, kapjon azonnali választ kérdéseire.

Chat személy profilkép

Kérjen segítséget tanácsadóinktól!

Kérjük adja meg adatait, hogy kollégánk felvehesse Önnel a kapcsolatot.

Kapcsolatfelvétel

Lépjen velünk kapcsolatba!

Bővebb tájékoztatásra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat Kirendeltségek E-mail írás