Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Tájékoztatás törvényi előírás alapján történő kötelező adategyeztetésről

2019.05.13

Kedves életbiztosítással rendelkező Ügyfelünk!

A Pénzmosás elleni törvény (Pmt.) előírja a magyarországi pénzügyi intézmények, így az UNIQA Biztosító számára is, hogy legkésőbb 2019. június 26. napjáig teljeskörű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi életbiztosítással rendelkező ügyfelük tekintetében.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy azon ügyfeleink esetében, akikkel 2017 júniusa előtt létesítettünk ügyfélkapcsolatot, és akik esetében nem rendelkezünk a jogszabály által előírt adatokkal, dokumentumokkal, be kell szereznünk azokat. Ennek hiányában 2019. június 27-től a hiánypótlásig nem teljesíthetjük az érintett ügyfelek megbízásait.

Az UNIQA Biztosító a törvényi megfelelés érdekében a szükséges lépéseket megteszi, azonban az Ön segítségével és együttműködésével számunkra is egyszerűbb e folyamat intézése.

A folyamat minél egyszerűbb lebonyolítása érdekében kizárólag a hiányzó adatokat kérjük be ügyfeleinktől, illetve akkor, amikor az adott megbízás, tranzakció aktuálissá válik. A még hiányzó, szükséges okmánymásolatok és nyilatkozatok köréről az UNIQA Biztosító minden érintett ügyfélnek személyre szabott levelet fog küldeni, azonban személyes adatait, okmánymásolatait, nyilatkozatait előzetesen is eljuttathatja társaságunkhoz a Biztosító személyes felkeresésével, postán, illetve elektronikus úton az alábbi elérhetőségeken:

  • Személyesen: központi Ügyfélszolgálatunkon (1134 Budapest, Róbert Károly körút 70-74), vagy vidéki irodáinkban
  • Postai úton: UNIQA Biztosító Zrt., 1134 Budapest, Róbert Károly körút 70-74.
  • Elektronikus úton: www.uniqa.hu oldalon (a feltöltési hely pillanatnyilag szerkesztés alatt)

Fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy a nyilatkozatot és az okmánymásolatokat csak akkor fogadhatjuk el, ha a másolatok megfelelő minőségűek, az ügyféladatok jól láthatók, s ez alapján az ügyfél egyértelműen azonosítható a korábbi átvilágításon már átesett személlyel.

 

Üdvözlettel,

UNIQA Biztosító Zrt.

 

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Csevegés chat

Kérdése van? Segítünk!

Chateljen munkatársunkkal, kapjon azonnali választ kérdéseire.

Chat személy profilkép

Kérjen segítséget tanácsadóinktól!

Kérjük adja meg adatait, hogy kollégánk felvehesse Önnel a kapcsolatot.

Kapcsolatfelvétel

Lépjen velünk kapcsolatba!

Bővebb tájékoztatásra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolat Kirendeltségek E-mail írás