Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Az UNIQA

 

Otthon Közép- és Kelet-Európában

Az UNIQA Csoport törekszik rá, hogy folyamatosan a legmagasabb színvonalú termékeket, szolgáltatásokat, folyamatokat és kiszolgálást nyújtsa amellett, hogy beépíti gyakorlatába a piaci trendeket, technológiai előrelépéseket és a sokszínű ügyfélkapcsolatból származó tapasztalatokat.

Küldetésünk, hogy akár egy család, elkötelezetten támogatjuk ügyfeleinket. Így joggal érezhetik magukat egész életük során biztonságban, ami lehetővé teszi, hogy magabiztosan alakíthassák életüket.

Az UNIQA Csoport fő piacain, Ausztriában, valamint Közép- és Kelet-Európában a piacvezető biztosítótársaságok közé tartozik. Mintegy 20 000 munkatársa és kizárólagos értékesítési partnere 16 országban 10,5 millió ügyfelet szolgál ki. Ausztriában közel 22%-os piaci részesedésével az UNIQA a második legnagyobb biztosítótársaság.

Az UNIQA a közép- és kelet-európai régió 15 országában van jelen: Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Koszovóban, Macedóniában, Montenegróban, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban, Szerbiában, Szlovákiában, Ukrajnában és Magyarországon. Ezen felül svájci és liechtensteini leányvállalatok is tartoznak az UNIQA csoporthoz.

Tovább az UNIQA Group honlapjára

 

Az UNIQA Biztosító Magyarországon

Az UNIQA Biztosító dinamizmusával, innovatív termékfejlesztéseivel helytállt az elmúlt évek piaci változásaiban. A több mint két évtized alatt megszerzett tudás, tapasztalat szilárd alapja a növekedésnek, és stabil hátteret jelent ügyfeleink számára. 

Igazgatóság

 • Dinsdale Julianna, vezérigazgató (Vezérigazgatóság)
 • Thomas Dockal, igazgatósági tag (Lakossági Üzletág)
 • Herbert Schellmann, igazgatósági tag (Pénzügyi és kockázatkezelési Igazgatóság)

 

Az UNIQA Biztosító Zrt. felügyelő bizottságának tagjai:

 • Elnök: Kurtisz Krisztián
 • Tagok: Adel Bahtanovic, Olivera Böhm, Wolf Christoph Gerlach, Johannes Porak, Mag. Kurt Svoboda

Az UNIQA Biztosító Zrt. audit bizottságának tagjai:

 • Mag. Kurt Svoboda
 • Adel Bahtanovic
 • Kurtisz Krisztián

 

 

 

 

Elismerések

MoneyMoon Awards – az UNIQA 2010 óta az élen

A MoneyMoon független pénzügyi tanácsadó cég 2010 óta rendezi meg a MoneyMoon Awards-ot. A megmérettetésen a legjobban teljesítő unit-linked eszközalapokat tüntetik ki különböző kritériumok alapján, 2012-től pedig már a hazai és külföldi befektetési alapokat és a magán-nyugdíjpénztári portfóliókat is rangsorolják. Céljuk, hogy a különböző piaci szegmensekre kiterjesszék a piacon egyre inkább megkövetelt transzparenciát.

2020-ban is a legfontosabb kategóriákban nyert elismerés az UNIQA 

Idén is 23 kategóriában osztották ki a legjobb befektetőknek és vagyonkezelőknek járó minősítéseket a MoneyMoon Awards-on. A díjátadót megelőzően a szektorban kimagaslóan teljesítő pénzügyi szereplőket, valamint mintegy 1000 eszközalapot értékeltek több szempont alapján: így például az árazás, a szolgáltatások minősége, a kommunikáció, az elért abszolút teljesítmény alapján is járt a minősítés. Ebben a versenyben 5+4 kategóriában diadalmaskodott az UNIQA Biztosító. A befektetési egységekhez kötött eszközalapjaink az alábbi kategóriákban végeztek az élen:

 • UNIQA Menedzselt Részvénytúlsúlyos eszközalap a menedzselt eszközalap kategóriában,
 • UNIQA Arany eszközalap a nyersanyagpiaci eszközalap kategóriában,
 • UNIQA Új Technológiák a technológiai fókuszú részvény eszközalap kategóriában,
 • UNIQA Kelet-Közép Európai Részvényalap a közép-európai fókuszú részvény eszközalap kategóriában,
 • UNIQA Céldátum eszközalap család a céldátum eszközalap kategóriában.

Emellett az UNIQA biztosítási termékei is az élen végeztek, az alábbi kategóriákban:

 •  HomeGuard lakásbiztosítás kategóriában,
 •  Bodyguard VIP, Puzzle balesetbiztosítás kategóriában,
 •  MedHelp egészségbiztosítás kategóriában.

Az UNIQA életbiztosításokhoz választható eszközalap palettája az egyik legszélesebb a hazai biztosítási és befektetési piacon. A biztosító által kezelt eszközalapok száma folyamatosan bővül a legfrissebb piaci trendeknek és az ügyféligényeknek megfelelően. Eszközalapjainkról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

Tovább az eszközalapokhoz