Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Süti (Cookie) kezelés

Bevezetés

A jelen tájékoztató az UNIQA Biztosító Zrt. (székhely:1134 Budapest, Róbert Károly körút 70–74., cégjegyzékszám: 01 10 041515 „UNIQA” vagy „Biztosító”) által üzemeltetett www.uniqa.com oldalon („Webhely”) található sütikről („Süti” vagy „Cookie”) nyújt tájékoztatást. A Sütik olyan kisméretű adatcsomagok, amiket az internetes szolgáltatások a böngészőben tárolnak el és a hatékony és modern felhasználói élményt nyújtó online szolgáltatásokhoz elengedhe- tetlen technológiát testesítenek meg.

Adatkezelő megnevezése: UNIQA Biztosító Zrt.

Postacím: 1134 Budapest, Róbert Károly körút 70–74.

Adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei:

Postacím: 1134 Budapest, Róbert Károly körút 70-74.

E-mail: adatvedelem@uniqa.hu

 

Tartalom

1. A szolgáltatás nyújtásához nélkülözhetetlen munkamenet Sütik

2. Felhasználói beviteli Sütik

3. A felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet Sütik

4. Külső hirdetési Sütik

5. Statisztikai célú Sütik

6. További böngészőben tárolt információk

1. számú melléklet - A böngészők Süti beállításai

 

1. A szolgáltatás nyújtásához nélkülözhetetlen munkamenet Sütik

A munkamenet Sütik a Webhely böngészéséhez, a funkciók használatához szükségesek, többek között lehetővé teszik a látogató által adott oldalon, funkcióban vagy szolgáltatásban végzett műveletek megjegyzését. A munkamenet Sütik alkalmazása nélkül a Webhely zökkenőmentes használata nem garantálható. Az adatkezelés ebben az összefüg- gésben Webhely zökkenőmentes használatához fűződő jogos érdekünkön alapul (Általános Adatvédelmi Rendelet (a továbbiakban: GDPR) 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

Süti megnevezése

Süti funkciója (adatkezelés célja)

Kezelt személyes adatok

Adattárolás ideje

COOKIE_SUPPORT

Navigációs Cookie: Ez a Cookie határozza meg, hogy a böngésző elfogadja-e a Sütiket.

A böngésző alkalmassága a cookie-k használatára.

1 év

JSESSIONID

Ez a Süti megőrzi a felhasználói munkamenet állapotot a különböző oldalakra történő navigáció során.

Legutolsó session állapot.

Munkamenet

LPSecureStorage#lpSS

Ez a Süti megőrzi a felhasználói munkamenet állapotot a különböző oldalakra történő navigáció során.

Munkamenet azonosító.

Folyamatos

LPSessionID

A hatékony és személyre szabott válaszadás elősegítése a Webhelyen nyújtott chat támogatás keretében.

legutolsó session állapot

Munkamenet

A kezelt személyes adatokhoz mellettünk a LivePerson, Inc. férhet hozzá. Amennyiben bíróság vagy más hatóság előtt eljárás indult, amelynek keretében szükségessé válik az adatok továbbítása a bíróság vagy a hatóság felé, úgy abban az esetben a bíróság vagy a hatóság is hozzáférhet az adatokhoz.


2. Felhasználói beviteli Sütik

A felhasználói beviteli Sütik olyan munkamenet Sütik, amelyeket a Biztosító arra használ, hogy javítsa a kommunikációt és hogy jobban feldolgozza az üzeneteket és kéréseket a csevegés funkción keresztül. Az adatkezelés ebben az össze- függésben az üzenetváltások megfelelő működéséhez fűződő jogos érdekünkön alapul (Általános Adatvédelmi Rendelet (a továbbiakban: GDPR) 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

Süti megnevezése

Süti funkciója (adatkezelés célja)

Kezelt személyes adatok

Adattárolás ideje

LPSID-2156017

A hatékony és személyre szabott válaszadás elősegítése a Webhelyen nyújtott chat támogatás keretében.

Legutolsó munkamenet azonosító

Munkamenet

LPVID

A hatékony és személyre szabott válaszadás elősegítése a Webhelyen nyújtott chat támogatás keretében.

Ügyfél azonosító (visitor ID)

2 év

LPVisitorID

A hatékony és személyre szabott válaszadás elősegítése a Webhelyen nyújtott chat támogatás keretében.

Ügyfél azonosító (visitor ID)

1 év

Liveperson (lpLastVisit-#)

A hatékony és személyre szabott válaszadás elősegítése a Webhelyen nyújtott chat támogatás keretében.

Az utolsó látogatás idő- pecsétje

Folyamatos

A kezelt személyes adatokhoz mellettünk a LivePerson, Inc. férhet hozzá. Amennyiben bíróság vagy más hatóság előtt eljárás indult, amelynek keretében szükségessé válik az adatok továbbítása a bíróság vagy a hatóság felé, úgy abban az esetben a bíróság vagy a hatóság is hozzáférhet az adatokhoz.

 

3. A felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet Sütik

A felhasználói felület testreszabását segítő sütiket arra használjuk, hogy a Webhelyen keresztül tároljuk a szolgáltatá- sainkkal kapcsolatos felhasználói preferenciákat. Ez biztosítja például, hogy a Webhely a kiválasztott nyelvi változatban jelenjen meg. Az adatkezelés ebben az összefüggésben csak akkor történik meg, ha ehhez Ügyfelünk előzetesen kife- jezetten hozzájárult. A hozzájárulás bármikor visszavonható.

Süti megnevezése

Süti funkciója (adatkezelés célja)

Kezelt személyes adatok

Adattárolás ideje

GUEST_LANGUAGE_ID

Ez a Süti meghatározza a látogató által választott, preferált nyelvet. Ez a Süti lehetővé teszi a webhely számára, hogy a látogató újbóli belépésekor beállítsa a kívánt nyelvet.

Felhasználó által preferált nyelv.

1 év

lpTabId

A chat platform használatának megkönnyítése az aktív üzenet fül azonosításával.

Aktív üzenet fül.

Munkamenet

lpTestCookie# (uniqa.hu)

Annak ellenőrzésére szolgál, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a Sütik használatát.

A böngésző alkalmassága a cookie-k használatára.

Munkamenet

lpTestCookie#

Annak ellenőrzésére szolgál, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a Sütik használatát.

A böngésző alkalmassága a cookie-k használatára.

Munkamenet

NID

A NID (Google) Cookie egy egyedi azonosítót regisztrál, amely azonosítja a visszatérő felhasz- náló eszközét. Az azonosítót preferenciák és célzott hirdetések megjelenítéséhez használják.

Ügyfél azonosító (visitor ID)

6 hónap

A kezelt személyes adatokhoz mellettünk LivePerson, Inc. és a Google férhet hozzá. Amennyiben bíróság vagy más hatóság előtt eljárás indult, amelynek keretében szükségessé válik az adatok továbbítása a bíróság vagy a hatóság felé, úgy abban az esetben a bíróság vagy a hatóság is hozzáférhet az adatokhoz.

 

4. Külső hirdetési Sütik

A külső hirdetési Sütik (harmadik személytől származó Sütik) célja az, hogy harmadik személyek viselkedésalapú – szá- modra releváns – reklámokat juttassanak el részedre (például hirdetési partnerségek esetén). Ezek a Sütik egyedi azo- nosítót tartalmaznak, ami lehetővé teszi az Ügyfél magatartásának hosszú időn és webhelyeken keresztül történő nyo- mon követését, valamint az említett azonosítók és egyéb azonosító vagy azonosítható adatok kombinálását. Az adat- kezelés ebben az összefüggésben csak akkor történik meg, ha ehhez Ügyfelünk előzetesen kifejezetten hozzájárult.  A hozzájárulás bármikor visszavonható. A hozzájárulás elmaradása a Webhelyünk használatát és működését nem érinti.

Süti megnevezése

Süti funkciója (adatkezelés célja)

Kezelt személyes adatok

Adattárolás ideje

_fbp

A Facebook által használt Süti, amelynek célja a valós idejű szolgáltatás biztosítása a harmadik fél hirdetők számára.

IP cím

3 hónap

cobrowse-storage_expira- tion-2156017

A hatékony és személyre szabott válaszadás elő- segítése a Webhelyen nyújtott chat támogatás keretében.

Munkamenethez kapcsolódó azonosító.

Munkamenet

fr

A Facebook által használt Süti, amelynek célja a valós idejű szolgáltatás biztosítása a harmadik fél hirdetők számára.

IP cím

3 hónap

tr

A Facebook által használt Süti, amelynek célja a valós idejű szolgáltatás biztosítása a harmadik fél hirdetők számára.

IP cím

Munkamenet

IDE

Releváns és célzott hirdetések megjelenítése

a Felhasználónak a látogatott tartalmak alapján.

Ügyfélnek megjelenített hir- detés és az Ügyfél reakciója.

1 év

test_cookie

Annak ellenőrzésére szolgál, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a Sütik használatát.

A böngésző alkalmassága a cookie-k használatára.

1 nap

VISITOR_INFO1_LIVE

Megpróbálja megbecsülni a felhasználók sáv- szélességét az integrált YouTube-videókat tartalmazó oldalakon.

Videó használata

179 nap

YSC

Egyedi azonosítót regisztrál, hogy statisztikákat készítsen arról, hogy a felhasználó milyen videókat látott a YouTube-tól.

Egyedi azonosító

Munkamenet

yt-remote-cast-installed

A felhasználó videólejátszójának beállításait tá- rolja a beágyazott YouTube-videók segítségével.

Videólejátszó beállítások

Munkamenet

yt-remote-connected- devices

A felhasználó videólejátszójának beállításait tá- rolja a beágyazott YouTube-videók segítségével.

Videólejátszó beállítások

Folyamatos

yt-remote-device-id

A felhasználó videólejátszójának beállításait tá- rolja a beágyazott YouTube-videók segítségével.

Videólejátszó beállítások

Folyamatos

yt-remote-fast-check- period

A felhasználó videólejátszójának beállításait tá- rolja a beágyazott YouTube-videók segítségével.

Videólejátszó beállítások

Munkamenet

yt-remote-session-app

A felhasználó videólejátszójának beállításait tá- rolja a beágyazott YouTube-videók segítségével.

Videólejátszó beállítások

Munkamenet

yt-remote-session-name

A felhasználó videólejátszójának beállításait tá- rolja a beágyazott YouTube-videók segítségével.

Videólejátszó beállítások

Munkamenet

A kezelt személyes adatokhoz mellettünk a Google, a Facebook Ireland Inc., a LivePerson, Inc. és a YouTube Inc. érhet hozzá. Amennyiben bíróság vagy más hatóság előtt eljárás indult, amelynek keretében szükségessé válik az adatok továbbítása a bíróság vagy a hatóság felé, úgy abban az esetben a bíróság vagy a hatóság is hozzáférhet az adatokhoz.

 

5. Statisztikai célú Sütik

A statisztikai célú, látogatáselemző- és nyomkövető Sütik segítségével mérjük a Webhely látogatottságát. Ezeket különösen arra használjuk, hogy megbecsüljük az egyedi látogatók számát, azonosítsuk a keresőmotorokon leggyak- rabban használt azon kulcsszavakat, amelyek a Webhelyhez vezetnek, illetve hogy nyomon kövessünk egyes web- navigációs kérdéseket. Az adatkezelés ebben az összefüggésben csak akkor történik meg, ha ehhez Ügyfelünk előze- tesen kifejezetten hozzájárult. A hozzájárulás bármikor visszavonható. A hozzájárulásod elmaradása a Webhelyünk használatát és működését nem érinti.

Süti megnevezése

Süti funkciója (adatkezelés célja)

Kezelt személyes adatok

Adattárolás ideje

_ga

Látogatottsági statisztikák készítése,

amely a Webhely folyamatos fejlesztésének alapjául szolgál.

Böngésző azonosító (browser ID)

2 év

_gat

A lekérdezési sebességet gyorsítja azáltal, hogy a gyakran látogatott oldalakon korlá- tozza az adatgyűjtést.

A szerver sebessége.

10 perc

_gid

Egyedi azonosítót regisztrál, amelyet statisztikai adatok generálására használnak arról, hogy a látogató hogyan használja

a Webhelyet.

user ID – belső használatú felhasználói azonosító

1 nap

dtbw

Biztonságistabilitási Cookie: sávszélességet figyel.

A sávszélességet tárolja.

Folyamatos

dtCookie

Biztonságistabilitási Cookie: az alkalmazás biztonságos működésének és megfelelő teljesítményének szavatolása

Generál egy egyedi felhasználói azonosítót, azokat a weboldalakat amikről a felhasználó a weboldalra érkezett, valamint az időpontot amikor meglátogatta az oldalt.

Munkamenet

dtLatC

Biztonságistabilitási Cookie: a szerver válaszidejét méri, hogy fel tudja mérni a teljesítményét.

Szerver válaszidő

Munkamenet

dtPC

Biztonságistabilitási Cookie: hálózati adatokat gyűjt.

Munkamenet azonosító, szerver azonosító

Munkamenet

dtSa

Biztonságistabilitási Cookie: felhasználói interakciókról gyűjt adatot.

Interakció URL-ben kódolt neve.

Munkamenet

A kezelt személyes adatokhoz mellettünk a Dynatrace LLC. és a Google férhet hozzá. Amennyiben bíróság vagy más hatóság előtt eljárás indult, amelynek keretében szükségessé válik az adatok továbbítása a bíróság vagy a hatóság felé, úgy abban az esetben a bíróság vagy a hatóság is hozzáférhet az adatokhoz.

 

6. További böngészőben tárolt információk

Megnevezése

Funkciója (adatkezelés célja)

Kezelt személyes adatok

Adattárolás ideje

dtagent_uniqa.hu_Store

Működési Cookie: teljesítményméréséhez szükséges Süti.

Teljesítmény méréshez szük- séges beállításokat tartalmaz.

Folyamatos

LFR_SESSION_STATE_20159

A felhasználót azonosítja és menti le a különböző applikációkban.

Munkamenet azonosító

Munkamenet

ngStorage-vehicleCalcData

Gépjárműbiztosítás kalkulációjának megfelelő működéséhez szükséges adatok átmeneti tárolása.

Kalkuláció során megadott adatok

Munkamenet

A kezelt személyes adatokhoz mellettünk a Dynatrace LLC. és a LivePerson, Inc. férhet hozzá. Amennyiben bíróság vagy más hatóság előtt eljárás indult, amelynek keretében szükségessé válik az adatok továbbítása a bíróság vagy a hatóság felé, úgy abban az esetben a bíróság vagy a hatóság is hozzáférhet az adatokhoz.

A fenti Süti adatkezelések vonatkozásában a hozzájárulás visszavonásához, a hozzáféréshez, a helyesbítéshez, a törléshez, az adatkezelés korlátozásához, valamint az adathordozhatósághoz való jogok a fenti Bevezetés részben ismertetett elérhetőségen keresztül gyakorolhatók. Az érintetti jogok gyakorlásának feltételeit és a személyes adatok kezelésével kapcsolatos további részleteket a www.uniqa.hu/adatkezeles oldalon lévő Adatkezelési Tájékoztató tartalmazza. A fent ismertetett adatkezelésekkel kapcsolatban panasszal fordulhat a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz. A panasztételre és a jogorvoslati lehetőségekre vonatkozó további részleteket a www.uniqa.hu/adatkezeles oldalon lévő Adatkezelési Tájékoztató tartalmazza. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy jelen tájékoztatót a Biztosító egyoldalúan jogosult módosítani. A módosított tájékoztatót a Biztosító a honlapján közzéteszi.

1. számú melléklet - A böngészők Süti beállításai

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhatsz:

Google Chrome;

Firefox;

Microsoft Internet Explorer;

Microsoft Edge.