Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Kedves életbiztosítással rendelkező Ügyfelünk!

A Pénzmosás elleni törvény (Pmt.) előírja a magyarországi pénzügyi intézmények, így az UNIQA Biztosító számára is, hogy legkésőbb 2019. október 31. napjáig teljeskörű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi életbiztosítással rendelkező ügyfelük tekintetében.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy azon ügyfeleink esetében, akikkel 2017 júniusa előtt létesítettünk ügyfélkapcsolatot, és akik esetében nem rendelkezünk a jogszabály által előírt adatokkal, dokumentumokkal, be kell szereznünk azokat. Ennek hiányában 2019. június 27-től a hiánypótlásig nem teljesíthetjük az érintett ügyfelek megbízásait.

Az UNIQA Biztosító a törvényi megfelelés érdekében a szükséges lépéseket megteszi, azonban az Ön segítségével és együttműködésével számunkra is egyszerűbb e folyamat intézése.

A folyamat minél egyszerűbb lebonyolítása érdekében kizárólag a hiányzó adatokat kérjük be ügyfeleinktől, illetve akkor, amikor az adott megbízás, tranzakció aktuálissá válik. A még hiányzó, szükséges okmánymásolatok és nyilatkozatok köréről az UNIQA Biztosító minden érintett ügyfélnek személyre szabott levelet fog küldeni, azonban személyes adatait, okmánymásolatait, nyilatkozatait előzetesen is eljuttathatja társaságunkhoz a Biztosító személyes felkeresésével, postán, illetve elektronikus úton az alábbi elérhetőségeken:

  • Személyesen: központi Ügyfélszolgálatunkon (1134 Budapest, Róbert Károly körút 70-74), vagy vidéki irodáinkban
  • Postai úton: UNIQA Biztosító Zrt., 1134 Budapest, Róbert Károly körút 70-74.
  • Elektronikus úton: www.uniqa.hu/ugyintezes/adatpotlas_eletbiztositashoz

Fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy a nyilatkozatot és az okmánymásolatokat csak akkor fogadhatjuk el, ha a másolatok megfelelő minőségűek, az ügyféladatok jól láthatók, s ez alapján az ügyfél egyértelműen azonosítható a korábbi átvilágításon már átesett személlyel.

Üdvözlettel,

UNIQA Biztosító Zrt.