Contact form Contact form

Kapcsolatfelvétel

Kérjen segítséget tanácsadóinktól!

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

2020. január 1. óta

Ügyfeleinknek segítettünk

62 388

esetben
Kifizettünk

21 069 213 296

Forintot
Ügyfeleink elégedettsége

4.8 / 5

A honlapon közölt statisztikai információk, adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, azok pontosságát az UNIQA Biztosító Zrt. nem garantálja és nem vállal felelősséget a hibákból, pontatlanságokból és technikai jellegű problémákból adódó károkért. Csak az UNIQA Biztosító Zrt. által hivatalosnak minősített nyomtatott dokumentumok tekinthetők hiteles forrásnak. A jelen honlap és a honlapon közölt statisztikai információk, adatok szerzői jogvédelem alatt állnak, annak vagy bármely részének jogosulatlan felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül.

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Egészségbiztosítás

Pénzügyi segítség betegség esetén. Iratkozzon fel ingyenes tanácsadásunkra még ma! Részletek

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Puzzle Balesetbiztosítás

Gondoskodjon szeretteiről, jelentkezzen ingyenes tanácsadásunkra még ma! Részletek

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Vissza

Háromszáz állami gondozott gyermeknek gyűjtöttek laptopot

Tizenöt gyermekotthon közel háromszáz állami gondozott gyermekének segített a Gyermekhíd Alapítvány és az Uniqa összefogása. A „Digitális hidat a gyermekotthonokba” nevű kampány keretében összesen egymillió forintnyi pénzadomány és nyolcvan darab műszaki cikk gyűlt össze, melyekkel a gyermekek tanulását és mentális fejlődését segítik.

 

Laptopokkal, tabletekkel és internet-előfizetéssel támogatta az állami gondozott gyermekeket a Gyermekhíd Alapítvány és az Uniqa Biztosító. Az egyhónapos kampány keretében cégek és magányszemélyek felajánlásait várták, melyekkel a gyermekek és mentoraik közötti online kapcsolattartást tették lehetővé, ugyanis a koronavírus ideje alatt az alapítvány önkéntesei nem látogathatják az állami gondozásban lévő gyerekeket. Az összefogás eredményeképp összesen 80 db műszaki cikk és 1 millió Ft pénzbeli adomány érkezett, melyekkel tizenöt gyermekotthon közel 300 gyermekének tanulását és pszichés, valamint mentális fejlődését segítik.

A Gyermekhíd Alapítvány mentori programján keresztül napi kapcsolatot ápol a gyermekotthonok lakóival; különböző foglalkozásokkal igyekeznek pótolni a szülői támogatást, felépíteni a gyerekek egészséges énképét és fejleszteni tehetségüket. „A kampány keretében összegyűjtött eszközökkel és internet-előfizetéssel ebben a nehéz helyzetben is segítséget tudunk nyújtani a gyerekeknek, hogy tarthassák a kapcsolatot a számukra fontos személyekkel” – mondta el Joó Beatris, a Gyermekhíd Alapítvány operatív igazgatója.

 

Az adományokat az alábbi gyermekotthonokba juttatja el az alapítvány és az Uniqa Biztosító:

 

•             Kőér Utógondozó és Gyermekotthoni Központ (2 lakásotthon)

•             Krízis Alapítvány Gyermekotthona és Krízis Utógondozó Otthona

•             Abaúj-Zempléni görögkatolikus gyermekvédelmi Intézmény - Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény

•             Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központ (5 lakásotthon)

•             Igazgyöngy Alapítvány által támogatott 6 lakásotthon