Contact form / New Contact form / New

Kapcsolatfelvétel

Kérjen segítséget tanácsadóinktól!

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

2022. január 1. óta

Ügyfeleinknek segítettünk

18 188

esetben
Kifizettünk

6 680 761 515

Forintot
Ügyfeleink elégedettsége

4.8 / 5

A honlapon közölt statisztikai információk, adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, azok pontosságát az UNIQA Biztosító Zrt. nem garantálja és nem vállal felelősséget a hibákból, pontatlanságokból és technikai jellegű problémákból adódó károkért. Csak az UNIQA Biztosító Zrt. által hivatalosnak minősített nyomtatott dokumentumok tekinthetők hiteles forrásnak. A jelen honlap és a honlapon közölt statisztikai információk, adatok szerzői jogvédelem alatt állnak, annak vagy bármely részének jogosulatlan felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül.

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Egészségbiztosítás

Pénzügyi segítség betegség esetén. Iratkozzon fel ingyenes tanácsadásunkra még ma! Részletek

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Puzzle Balesetbiztosítás

Gondoskodjon szeretteiről, jelentkezzen ingyenes tanácsadásunkra még ma! Részletek

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Vissza

Milliókról mondhat le, aki nem kezdi el időben az öngondoskodást

Fiatal pályakezdőként elképzelhetetlenül távolinak tűnik a jelenleg 65 évben meghatározott nyugdíjkorhatár elérése. Az öngondoskodást azonban nem lehet elég korán kezdeni. A havi rendszerességgel befizetett kisebb összegek hozzájárulhatnak, hogy anyagi biztonságot garantálhassunk nyugdíjas éveinkre.

Nem érdemes tehát halogatni a nyugdíjbiztosítást és ideális minél előbb feltérképezni a lehetőségeket, mert megváltozott, egyre inkább elöregedő társadalmunkban arra már nem igen számíthatunk, hogy az állami nyugdíjból kényelmesen tölthetjük idős éveinket.

Aggasztó statisztikák

Nem csak hazánkban, de az egész EU-ban aggasztó ütemben változik a korfa. Optimális esetben, egy egészséges társadalomban a korfa piramis alakot ölt. Sajnos azonban az EU-ban 2050-re ez egy fordított, feje tetejére állított piramisra fog leginkább emlékeztetni. Magyarországon jelenleg a teljes társadalom mintegy harmadát teszik ki az 55 és a feletti életkórúak, de 2050-re ez az arány már nálunk is 40% felett lesz. (Forrás: Portfolio).

A munkaképes korúakhoz (20-64 év) képest 2050-re az idősek aránya várhatóan az 56,7%-ot is eléri. Egyre kevesebb embernek kell majd egyre több időskorút eltartania tehát.

Amint lehetőségünk van rá, érdemes akár kezdetben egy kisebb havi összeggel elkezdeni a takarékoskodást. Később lehetőségünk van kiegészítő befizetésekre vagy a havi megtakarítási összeg növelésére is, így alkalmazkodva aktuális élethelyzetünkhöz. Minél korábban kötünk nyugdíjbiztosítást, annál nagyobb összegű kifizetésre számíthatunk a szerződés lejártakor.

Az egyre inkább elöregedő társadalom miatt a nyugdíj problémával létfontosságú foglalkoznia az államnak is. Éppen ezért a nyugdíjbiztosítási megtakarítások után már évi 20%-os, akár 130 000 Ft értékű adójóváírásban részesülnek az ügyfelek. Ez már öt év alatt is plusz 650 000 Ft-ot jelent az ügyfelek számára.

Az UNIQA Jövőkulcs Bonus nyugdíjbiztosításával szakértők menedzselik befektetését, amihez ráadásul olyan hasznos kiegészítő biztosítások is köthetők, mint például a kritikus betegségekre vagy a baleseti rokkantságra fedezetet nyújtó csomagok.