Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Tájékoztató a DWS II. eszközalap-csoport lezárásáról és megszüntetéséről

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Az UNIQA Biztosító Zrt. (továbbiakban: Biztosító) képviseletében értesítjük Önöket, hogy a befektetési egységekhez kötött biztosításainkhoz választható eszközalapok kínálatából az alábbi eszközalapok megszüntetésre kerülnek.

 

A DWS II. 2026-2034 eszközalapjaink befektetési hátterét biztosító németországi DWS csoport a piaci környezetre tekintettel a DWS FlexPension II. mögöttes befektetési alapok felszámolásáról döntött. Ennek következményeként DWS II. 2026-2034 eszközalapjainkat – melyek elszámolása és nyilvántartása euróban történik – 2019.10.31-én lezárjuk illetve 2019.11.12-én megszüntetjük. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a megszüntetésre kerülő eszközalapokba az érintett befektetési egységekhez kötött biztosítások kapcsán 2019.10.31-étől nem fogadunk be rendszeres vagy rendkívüli díjat, továbbá ezekbe az eszközalapoka további befektetés, befektetési egységek áthelyezése már nem lehetséges.

 

Azon Ügyfeleink, akiknek az eszközalapok bármelyikében van befektetési egysége vagy oda irányított díja, 2019.10.14-éig ingyenesen kérhetik befektetési egységeik áthelyezését, illetve rendszeres díjaik átirányítását a megszűnő eszközalapokból az adott módozatban elérhető egyéb eszközalapokba.

 

Amennyiben a szerződő 2019.10.14-ig nem rendelkezik a befektetési egységeinek áthelyezéséről, illetve a díja átirányításáról, a Biztosító a lezárás napján, 2019.10.31-én a rendszeres díjak DWS II. eszközalapokba irányított részét költségmentesen, automatikusan átirányítja, továbbá 2019.11.12-én az eszközalapokban levő befektetéseket költségmentesen, automatikusan áthelyezi az érintett befektetési egységekhez kötött biztosítási termékekhez választható, a Biztosító által meghatározott utód eszközalapba. Az érintett módozatok, illetve kijelölt utód eszközalapok listáját a lenti fájl tartalmazza.

 

 DWS II. utód eszközalapok 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a megszűnő eszközalapok tekintetében tett – automatikus vagy szerződő kérése szerinti – áthelyezési/átirányítási megbízásokat minden esetben költségmentesen hajtjuk végre, mely nem csökkenti a biztosítási feltételekben megszabott, évente ingyenesen végrehajtható áthelyezési/átirányítási tranzakciók számát sem.

 

Eszközalapjaink aktuális befektetési politikája, illetve részletes leírása megtalálható a befektetesek.uniqa.hu internetes oldalunkon.

 

Azokat az Ügyfeleinket, akiket az eszközalapok megszüntetésével kapcsolatos változás érint, az esetleges teendőkről és a határidőkről levélben is értesítjük.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

2019.08.30.