Tavaszi munkák vagy aktív kikapcsolódás? Mindig a biztonság legyen az első

Egyre magasabb a napsütéses órák száma, a hőmérséklet is melegszik, magától értetődő, hogy több időt töltünk a szabadban is. A kellemes időjárás beköszöntével számos családban kezdetét veszik a kerti és ház körüli teendők kipipálása és a kisebb-nagyobb felújítások. Az otthoni feladatok mellett a kikapcsolódásra is több idő jut, sokan szabadtéri programokat szerveznek a napsütéses hétvégékre. A gondtalan hangulat ellenére sem ajánlott megfeledkezni a biztonságról, ugyanis a felhőtlen kikapcsolódáshoz és a balesetmentes munkához elengedhetetlen a kellő odafigyelés.

Ház körüli feladatok biztonságosan

Tavasszal rengeteg háztartásban előkerülnek a létrák, ásók és fűrészek, hiszen a hosszú téli hónapok után mindenki újult erővel vághat bele a rendrakásba a padlástól a pincéig és kint a kertben. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy hazánkban nem elhanyagolható az otthoni balesetek száma, nem árt az óvatosság és a felkészülés.
Responsive Image
A nagyobb volumenű feladatoknak mindig kipihenten és lehetőleg egy segítőtárs támogatásával vágjunk bele. Mindenképpen szerezzük be a megfelelő eszközöket is, ugyanis számos sérülés elkerülhető, ha a munka elvégzéséhez alkalmas szerszámokat használjuk.

Kikapcsolódás a szabadban balesetmentesen


A jó idő közeledtével mindenki szeretne kiszabadulni a négy fal közül, nem is csoda, hogy sokan túracipőt húznak vagy biciklire pattannak. Az első kerékpáros kirándulás előtt mindig ellenőrizzük, hogy a fékek és a kormány megfelelően működnek-e, valamint vizsgáljuk meg a guminyomást is. A védőfelszerelés minden esetben ajánlott, a KRESZ szerint kötelező a fényvisszaverők és a lámpák megléte, sőt 40 km/órás sebesség fölött a bukósisak viselése is.

Mostanság az elektromos rollerek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, használatukra is egyre több szabály vonatkozik. Egy nemrégiben benyújtott KRESZ-módosítás szerint a 25 kilométer/órás végsebességű rollerek kerékpárnak minősülnének, az ennél gyorsabbak pedig segédmotoros kerékpárnak.

A biztonságos közlekedéshez fontos a megfelelő tempó kiválasztása, és a KRESZ alapvető ismerete. Persze vannak olyan szituációk is, amikor egyáltalán nem érdemes rollerre pattanni, például esőben. Bár a legtöbb jármű bizonyos fokig bírja a nedvességet, felhőszakadás esetén nem ajánlott kísérletezgetni. Az elektronika is odafigyelést igényel, és a rendszeres tisztítás is fontos, mert a sár és egyéb szennyeződések kényes helyekre is bejuthatnak.

Készüljünk fel a váratlanra is


Mindannyian találkoztunk már olyan helyzetekkel, amikor minden felkészültségünk ellenére is megtörtént a baj. Ezekben a szituációkban fontos, hogy a megoldásra tudjunk koncentrálni, anélkül, hogy anyagi gondokkal szembesülnénk. Az UNIQA Puzzle balesetbiztosítása a mindennapok során elszenvedett balesetek esetére nyújt védelmet.
A csomag az egész családra kiterjeszthető, azaz egy szerződéssel nem csak saját magunk, de egész családunk biztonságáról is gondoskodhatunk.