Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Az UNIQA

Otthon Közép- és Kelet-Európában

Az UNIQA Csoport törekszik rá, hogy folyamatosan a legmagasabb színvonalú termékeket, szolgáltatásokat, folyamatokat és kiszolgálást nyújtsa amellett, hogy beépíti gyakorlatába a piaci trendeket, technológiai előrelépéseket és a sokszínű ügyfélkapcsolatból származó tapasztalatokat.

Küldetésünk, hogy akár egy család, elkötelezetten támogatjuk ügyfeleinket. Így joggal érezhetik magukat egész életük során biztonságban, ami lehetővé teszi, hogy magabiztosan alakíthassák életüket.

Az UNIQA Csoport fő piacain, Ausztriában, valamint Közép- és Kelet-Európában a piacvezető biztosítótársaságok közé tartozik. Mintegy 20 000 munkatársa és kizárólagos értékesítési partnere 16 országban 10,1 millió ügyfelet szolgál ki. Ausztriában közel 22%-os piaci részesedésével az UNIQA a második legnagyobb biztosítótársaság.

Az UNIQA a közép- és kelet-európai régió 15 országában van jelen: Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Koszovóban, Macedóniában, Montenegróban, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban, Szerbiában, Szlovákiában, Ukrajnában és Magyarországon. Ezen felül svájci és liechtensteini leányvállalatok is tartoznak az UNIQA csoporthoz.

Tovább az UNIQA Group honlapjára

UNIQA Biztosító Magyarországon

Az UNIQA Biztosító dinamizmusával, innovatív termékfejlesztéseivel helytállt az elmúlt évek piaci változásaiban. A több mint két évtized alatt megszerzett tudás, tapasztalat szilárd alapja a növekedésnek, és stabil hátteret jelent ügyfeleink számára.

Igazgatóság

 • Kurtisz Krisztián, vezérigazgató (Vezérigazgatóság)
 • Polányi Zoltán, igazgatósági tag (Vállalati Üzletág) 
 • Thomas Dockal, igazgatósági tag (Lakossági Üzletág)
 • Herbert Schellmann, igazgatósági tag (Pénzügyi és kockázatkezelési Igazgatóság)

Az UNIQA Biztosító Zrt. felügyelő bizottságának tagjai:

 • Elnök: Dr. Wolfgang Kindl
 • Tagok: Andreas Kössl, Peter Eichler, Dr. Erik Stefan Leyers, Mag. Roland Otto Kliemstein, Zoran Visnjic

Az UNIQA Biztosító Zrt. audit bizottságának tagjai:

 • Andreas Kössl
 • Mag. Roland Otto Kliemstein
 • Dr. Peter Eichler

Elismerések

MoneyMoon Awards – A legtöbb díj az UNIQA-nak 2010 óta

A MoneyMoon független pénzügyi tanácsadó cég 2010 óta rendezi meg a MoneyMoon Awards-ot. A megmérettetésen a legjobban teljesítő unit-linked eszközalapokat tüntetik ki különböző kritériumok alapján, 2012-től pedig már a hazai és külföldi befektetési alapokat és a magán-nyugdíjpénztári portfóliókat is rangsorolják. Céljuk, hogy a különböző piaci szegmensekre kiterjesszék a piacon egyre inkább megkövetelt transzparenciát.

2019-ben is az UNIQA lett az Év Biztosítói Vagyonkezelője

Ebben az évben kilencedik alkalommal, 23 kategóriában osztották ki a legjobb befektetőknek és vagyonkezelőknek járó minősítéseket a MoneyMoon Awards-on. A díjátadót megelőzően a szektorban kimagaslóan teljesítő pénzügyi szereplőket, valamint mintegy 900 eszközalapot értékeltek több szempont alapján: így például az árazás, a szolgáltatások minősége, a kommunikáció, az elért abszolút teljesítmény alapján is járt a minősítés. Ebben a versenyben 6+1 kategóriában diadalmaskodott az UNIQA Biztosító. A befektetési egységekhez kötött eszközalapjaink az alábbi kategóriákban végeztek az élen:

 • UNIQA Feltörekvő Piaci Részvény eszközalap a feltörekvő piaci részvény kategóriában,
 • UNIQA Menedzselt Részvénytúlsúlyos eszközalap a menedzselt kategóriában,
 • UNIQA Menedzselt Kötvénytúlsúlyos eszközalap a menedzselt kategóriában,
 • UNIQA Spektrum eszközalap az abszolút hozamú kategóriában,
 • UNIQA Nemzetközi Ingatlan eszközalap az ingatlan kategóriában,
 • UNIQA Kelet-Euróiai Részvény eszközalap a kelet-európai részvény kategóriában.

Valamint 2018 után idén is elhozta a kimagasló szakmai teljesítményéért a Legjobb Hazai Biztosítói Vagyonkezelő díjat a Biztosító.

Az UNIQA életbiztosításokhoz választható eszközalap palettája az egyik legszélesebb a hazai biztosítási és befektetési piacon. A biztosító által kezelt eszközalapok száma folyamatosan bővül a legfrissebb piaci trendeknek és az ügyféligényeknek megfelelően. Eszközalapjainkról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat.

Tovább az eszközalapokhoz