Hírek, közlemények

Tartalom megjelenítő

Korrekció áprilisban - Befektetési hírlevél május

Áprilisban megállt a részvénypiacok fölfelé menetelése és viszonylag tempós korrekciós fázis kezdődött meg a hónap elején.

Út a fenntarthatóság felé

Az UNIQA Biztosító egyre növekvő figyelemmel fordul a fenntarthatóság felé, hiszen ma mindenkinek szerepet kell vállalnia a környezetvédelemben. De valójában mi is tesz fenntarthatóvá egy biztosítót?

Vajon milyen lesz a jövő biztosítása?

Az UNIQA friss felmérése feltárja a biztosítási szektor előtt álló kihívásokat és felfedi, hogy a magyar ügyfelek milyen elvárásokkal tekintenek a jövő biztosítására.

Tájékoztató a 2024-es, lakásbiztosításokat érintő jogszabályi változásokról

A 2024. január 1-jétől hatályba lépő jogszabályi változások értelmében – a lakásbiztosítási szerződésének évfordulóján túl további egy alkalommal – minden év márciusában lehetősége van arra, hogy költségmentesen új biztosításra váltson.

Jótékonysági sütivásár

Karácsonyi jótékonysági sütivásárt tartottunk. A kollégák által összegyűjtött összeget az UNIQA kiegészítette, így két alapítvány támogattunk, hogy az ünnepek közeledtével, együttműködve adhassunk azoknak, akiknek igazán szükségük van rá.

Tájékoztató a DLT-rendszerrel összefüggő adatkezelésről

A Magyar Nemzeti Bank álal indított DLT-projekt célja egy olyan naprakész, egységes nyilvántartás létrehozása, mely a lakásbiztosításokat és hitelbiztosítéki fedezeteket tartalmazza. Ezáltal a jelzáloghitelhez szükséges hitelbiztosítéki fedezet nyújtását egy helyen, a hitelintézet és a biztosító többszöri felkeresése nélkül lehet a jövőben intézni.

Új menedzsment az UNIQA Biztosítónál

Bővült és új tagokkal erősödött az UNIQA Igazgatósági testülete.

Interjú Kurtisz Krisztiánnal

Az UNIQA Biztosító vezérigazgatója átfogó interjút adott a portfolio.hu-nak a biztosítási piac jelenlegi helyzetéről, az insurtech forradalom állásáról és a biztosítások jövőjéről.

Közlemény: eszközalapok befektetési politikájának módosítása

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Fenntartható globális részvény, €-Fenntartható globális részvény és Fenntartható menedzselt kiegyensúlyozott eszközalapok befektetési politikáit a Biztosító 2023.06.23-i hatállyal módosította.

Vezérigazgató-váltás az UNIQA Biztosítónál

Dinsdale Julianna, aki két és fél éven át töltötte be a biztosítótársaság vezérigazgatói pozícióját, családi okokból Kanadába költözik, július 1-től átmenetileg Kurtisz Krisztián, a felügyelőbizottság jelenlegi elnöke veszi át a vállalat vezetését.

Közlemény hibás árfolyamról

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Biztosító négy eszközalapjának 2023.03.30. értéknapi árfolyama – azok mögöttes befektetési alapjának hibás árfolyama okán – tévesen került kiszámításra. A hibát a Biztosító 2023.04.17. napján észlelte, melyet követően haladéktalanul megkezdte az intézkedést a tévedés kijavítása érdekében.

Dinsdale Julianna a Biztosítás 2023 konferencián

Dinsdale Julianna, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója is részt vett a Portfolio Biztosítás 2023 konferencián, melynek vezérpaneljén a szektor előtt álló kihívásokról és jövőről beszélgetett négy felsővezető.

Interjú Dinsdale Juliannával

Az UNIQA Biztosító vezérigazgatója a Pénzcentrumnak adott átfogó interjújában az elmúlt hónapok tapasztalatairól és tanulságairól számolt be. Többek közt a vállalat 2022-es eredményeiről, valamint az infláció és recesszió várható hatásairól adott tájékoztatást.

Új eszközalapok bevezetése a Raiffeisen Bank fiókhálózatában

A Raiffeisen Bank fiókhálózatában elérhető rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött biztosítási termékeinkhez, vagyis a Dimenziók Bónusz életbiztosításhoz és a Harmónia Bónusz nyugdíjbiztosításhoz 2022. november 17-étől új eszközalapokat vezetünk be, tovább szélesítve ezzel a választható befektetések horizontját.

Tájékoztató a Success Absolute „A” és a Success Relative „A” eszközalapok befektetési politikájának módosításáról

Ezúton értesítjük Önöket arról, hogy a Success Absolute „A” és a Success Relative „A” eszközalapok befektetési politikáját a Biztosító módosította.

Közlemény: zöld eszközalapok bevezetése

Biztosítónknak kiemelten fontos, hogy az állandóan változó, formálódó piaci környezetben is folyamatosan kutassa, felismerje és megvalósítsa azokat a lehetőségeket, illetve megoldásokat, amelyek által ügyfeleink igényeit még széleskörűbben és teljesebben kielégíthetjük.

Közlemény: az Oroszország részvény eszközalapot érintő intézkedések

Mint arról 2022. február 25. napján tájékoztatást adtunk, az UNIQA Biztosító Zrt. (továbbiakban: Biztosító) az ügyfelei befektésének védelme érdekében az ukrán-orosz háború kitörése előtt eladta közvetlen orosz részvénykitettségét az érintett eszközalapokból.

Tájékoztató a Sberbank ügyfelei részére

Jelen tájékoztatóban a Sberbank Magyarország Zrt.-nél indított végelszámolással érintett ügyfelek biztosítási szerződésével kapcsolatos be- és kifizetésekere vonatkozó ügyféltájékoztatónkat olvashatja.

Tájékoztató utasbiztosítások érvényességéről

A kialakult háborús helyzet miatt Ukrajnát a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta, így az országba történő beutazás semmilyen körülmények között nem javasolt.

Közlemény: eszközalapjaink oroszországi részvénykitettségének eladása

Az elmúlt időszakban Ukrajna és Oroszország között kiéleződött konfliktusra, illetve kialakult háborús helyzetre tekintettel az alábbi tájékoztatást nyújtjuk.

Casco károk és megelőzésük

Sok autós gondolja úgy, hogy mivel mindenki rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással (hiszen az kötelező), már elébe is ment a lehetséges káreseményeknek. Mi történik azonban akkor, ha úgy keletkezik kár az autónkban, hogy a közelünkben sem volt másik gépjármű, vagy esetleg épp mi voltunk a hibásak az adott helyzetben?