Élet- és személybiztosítások 

Az egészség a legdrágább kincsünk, és egyben legnagyobb felelősségünk is, hiszen csak egészségesen élhetünk teljes életet. Biztosításaink a könnyebb sérüléstől kezdve a súlyosabb veszteségekig nyújtanak védelmet, anyagi biztonságot. 

Melyik biztosítást válasszam?

Mindhárom biztosítási forma együttes választása is megfelelő lehet, hiszen ezek egymást kiegészítő biztosítások, a kisebb balesetektől a komolyabb betegségekig. Számíthat, hogy milyen élethelyzetben vagyunk, mennyire fontos számunkra az előrelátás, a gondoskodás, vagy akár az aktív élet.
 
  • Puzzle balesetbiztosítás: Ha mozgalmasabb életet élünk és szeretnénk vigyázni magunkra és családunkra, akkor ez a biztosítás alapfokú védelmet kínál. 
  • MedHelp III. egészségbiztosításunkkal egy súlyosabb betegség esetén tudjuk fedezni a jövedelemkiesést és a gyógyuláshoz szükséges költségeket. 
  • A Life Protect 2.0 életbiztosítással alapvetően családtagjaink anyagi biztonságát óvhatjuk egy tragikus esemény bekövetkeztekor, de kritikus betegség esetén is védelmet adhat, ha erre vonatkozó kiegészítő biztosítást kötünk. 

Gyakori kérdések

A gyermek 18 éves koráig az általa okozott kárért teljeskörűen a szülő, gondviselő tartozik felelősséggel. Mint ahogy az általunk más személyeknek okozott károkért is. A Puzzle balesetbiztosítás felelősségbiztosítást is tartalmaz. Ha balesete során másnak kárt okozna, 5 millió forintig átvállaljuk a kiadásokat. 
A Biztosítási események és szolgáltatások részletes leírást a biztosítási feltételek ide vonatkozó része tartalmazza.
Igen. Ennek oka az, hogy a biztosítás 1 éves tartamra jön létre és a biztosítás díja függ a választott biztosítási összegtől és a biztosított aktuális életkorától. Ezért a biztosító minden biztosítási évfordulón újraszámolja a biztosítás díját. A szerződőnek lehetősége van változatlan biztosítási díjat fizetni, ebben az esetben azonban a biztosító arányosan csökkenti  a biztosítási összeget.
A haláleseti szolgáltatásra a jogosult vagy a szerződő által név szerint megnevezett személy vagy ennek hiányában a biztosított örököse. Ha a kedvezményezett kiskorú, a biztosító kizárólag a gyámhatóság határozata alapján teljesíthet kifizetést. 

Egészségünk védelme

Balesetek bárhol, bármikor előfordulhatnak. Nem árt az elővigyázatosság, ha kerti munkákat végzünk vagy akár otthonunkban teszünk-veszünk. Sütéskor, főzéskor fokozottan figyeljünk, bizonyos kor felett pedig érdemes az idősebbek otthoni környezetét biztosítani.

Ha aktív életet élünk, sokat kirándulunk, sportolunk, több veszélynek vagyunk kitéve, de az odafigyelés ilyenkor is segíthet a balesetek elkerülésében. 

Egészségünkért is sokat tehetünk, elsősorban megelőzéssel. Fontos szerepet tölthetnek be a szűrővizsgálatok, ugyanakkor pár alapvetést érdemes megemlíteni: 

  • rendszeres mozgás, lehetőleg a szabadban,
  • kiegyensúlyozott táplálkozás és folyadékbevitel,
  • megfelelő minőségű és mennyiségű alvás,
  • alkohol fogyasztásának csökkentése és dohányzásról történő leszokás.
Responsive Image