Nyugdíjbiztosítások és megtakarítások

Az öngondoskodásnak ma már alapvető szerepe van életünkben. Ehhez nyújtanak segítséget különböző biztosítási formáink, legyen szó élet- vagy nyugdíjbiztosításról. FONTOS, hogy nyugdíjbiztosításaink esetében a befizetett rendszeres és nyugdíjcélú eseti díjak után Ön évente 20% (max. 130 000 Ft) adójóváírásra jogosult! 

Klasszikus nyugdíjbiztosítás

Ennél a biztosításnál garantált a kifizetés: a szerződéskötéskor meghatározott összeg kerül kifizetésre, a befektetési kockázat nem Önt terheli, így  ezt a biztosítást elsősorban azoknak ajánljuk, akik kockázatkerülőbbek.

Befektetési egységekhez kötött nyugdíj- vagy életbiztosítás

Ezeket a biztosítási formáinkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik megtakarításra készek, és ugyanakkor hajlandóak a magasabb hozam reményében befektetési kockázatot vállalni.

Miért fontos az öngondoskodás? 


A havi rendszerességgel befizetett összegek hozzájárulhatnak életcéljaink megvalósításához, vagy ahhoz, hogy anyagi biztonságot garantálhassunk nyugdíjas éveinkre. Ez utóbbi különösen kritikus, hiszen társadalmunk elöregedő és kérdés, hogy mennyire számíthatunk majd arra, hogy az állami nyugdíjból kényelmesen töltjük idős éveinket.

Nem érdemes tehát halogatni, és ideális minél előbb feltérképezni a lehetőségeket, ami a nyugdíjbiztosításokat illeti.

Kezdetben kisebb összegekkel is takarékoskodhatunk, később a havi megtakarítási összeg növelhető, az aktuális élethelyzetünknek megfelelően. 
 
Responsive Image