Blog, érdekességek

Tartalom megjelenítő

Korrekció áprilisban - Befektetési hírlevél május

Áprilisban megállt a részvénypiacok fölfelé menetelése és viszonylag tempós korrekciós fázis kezdődött meg a hónap elején.

Mindenre felkészülten a tavaszi sportversenyeken

Elstartolt a tavasz és vele együtt az első szabadtéri sportversenyek is, ahol a téli alapozás után végre kirobbanó formában mérethetjük meg magunkat a többi versenyzővel és persze ami a legfontosabb, önmagunkkal szemben.

Baleset vagy betegség esetére szóló biztosítás: mi a különbség?

Az egészségmegőrzés nem csupán a betegségek elkerülését és az elővigyázatosságot jelenti, hanem a tudatos életvezetést és a hosszú távú jólét kialakítását is. Éppen ezért napjainkban elengedhetetlen, hogy a biztosítások széles körű világában ilyen módon is megtaláljuk a megfelelő ajánlatot.

Út a fenntarthatóság felé

Az UNIQA Biztosító egyre növekvő figyelemmel fordul a fenntarthatóság felé, hiszen ma mindenkinek szerepet kell vállalnia a környezetvédelemben. De valójában mi is tesz fenntarthatóvá egy biztosítót?

Balesetbiztosítás a gyakorlatban

Az élet nem egy Instagram-filter, amellyel egy szempillantás alatt kedvezőbben tüntethetjük fel a legváratlanabb, lelkileg és anyagilag megterhelő időszakokat. Bármennyire nem szeretnénk rá gondolni, a baj bárhol és bármikor utolérhet minket, és ilyen esetben jó, hogyha egy stabil védőhálóval rendelkezünk.

Bíztató évkezdet - Befektetési Hírlevél 2024. február

Milyen gyorsan talált magára az ünnepek után a részvénypiac? Mi köze van a mesterséges intelligenciának ahhoz, hogy mely részvények szárnyaltak januárban? Melyik világgazdasági eseményre figyeltek a befektetők 2024 elején? Szakértői hírlevelünkben ismét összefoglaltuk az elmúlt hónap legfontosabb befektetési híreit.

Mi mindenre jó a lakásbiztosítás?

Egy lakásbiztosítás anyagi támogatást és lelki megnyugvást nyújthat a nehezebb időkben. Kevesen tudják, hogy sokszor az olyan helyzetekben is segítséget jelenthetnek, amikor egy összetört akvárium vagy egy egész napos áramszünet okoz kellemetlen pénzügyi problémákat.

Albérletre lakásbiztosítás: a tulajdonosok vagy a lakók felelőssége?

Mind a kiadónak, mind az albérlőnek érdemes alaposan tájékozódnia a biztosítási lehetőségekről, hiszen a saját vagyonra vonatkozó biztosítás mindkét fél érdeke.

Lakásbiztosítás felmondása a gyakorlatban: hogyan járjon el jogszerűen - 2024-ben is?

A szeretett otthon védelme mindenki számára különösen fontos feladat. A nem várt káresemények sokszor igen kellemetlen pillanatokat okozhatnak a család számára, nem beszélve a jelentős anyagi károkról. Egy jól megválasztott lakásbiztosítással könnyen átfogó biztonságot teremthet lakása és használati tárgyai számára.

Miért veszélyes az alulbiztosítottság?

Gyakrabban előfordul, mint gondolnánk, hogy a biztosítás nem fedezi teljes egészében a váratlan káresemény utáni helyreállítást. Ez akkor történhet meg, ha az adott biztosítást hosszú ideig nem vizsgálták felül.

Decemberi Mikulás-rali - Befektetési Hírlevél január

Ünnepi hangulatban telt a tőkepiacokon az év utolsó hónapja, az idei igen magas hozamokat decemberben még megfejelte utoljára a piac. Azt is lehetne mondani, hogy a piaci hírektől szinte teljesen függetlenül a történelem tankönyvek szerinti évet tudhatunk magunk mögött és egyáltalán nem állnánk messze a valóságtól.

Lakásbiztosítás kisokos

Érdemes megismerni a lakásbiztosításhoz kapcsolódó legfontosabb alapfogalmakat, hogy minél tudatosabb döntést hozhassunk, amikor lakásbiztosítást választunk.

Pénzügyi célkitűzések

A pénzügyi tervezés lehet a kulcs a hosszú távú anyagi biztonság megteremtésének, bizonyos megtakarítási formák pedig fontosak lehetnek a folyamatban. De mit jelent mindez a gyakorlatban, és miért lényeges a pénzügyi tudatosság?

Folytatódó emelkedés - Befektetési Hírlevél március

Bár az év első hetében megbotlott a piac, január további részében már emelkedtek az árfolyamok és a lendület kitartott februárra is.

Mikor ad segítséget az MNB által minősített otthonbiztosítás?

Az UNIQA 2022 óta kínálja ügyfeleinek a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást, melynek legfontosabb jellemzője, hogy megfelel az MNB által támasztott szigorú elvárásoknak.

Optimista tavaszkezdet - Befektetési hírlevél április

Viszonylag kiismerhető minta mentén folytatódott a kereskedés a tőkepiacokon a tavasz első hónapjában is.

Jótékonysági sütivásár

Karácsonyi jótékonysági sütivásárt tartottunk. A kollégák által összegyűjtött összeget az UNIQA kiegészítette, így két alapítvány támogattunk, hogy az ünnepek közeledtével, együttműködve adhassunk azoknak, akiknek igazán szükségük van rá.

Tájékoztató a 2024-es, lakásbiztosításokat érintő jogszabályi változásokról

A 2024. január 1-jétől hatályba lépő jogszabályi változások értelmében – a lakásbiztosítási szerződésének évfordulóján túl további egy alkalommal – minden év márciusában lehetősége van arra, hogy költségmentesen új biztosításra váltson.

Vajon milyen lesz a jövő biztosítása?

Az UNIQA friss felmérése feltárja a biztosítási szektor előtt álló kihívásokat és felfedi, hogy a magyar ügyfelek milyen elvárásokkal tekintenek a jövő biztosítására.

Viharos időkben számít igazán a lakásbiztosítás

Egyre nagyobb károkat okoz a szélsőséges időjárás, hazánkban is évente több alkalommal csapnak le pusztító viharok

Balesetbiztosítás: velem úgysem történik semmi?

Balesetek bárkivel megeshetnek, a "velem úgysem történik semmi" hozzáállás pedig veszélyes tévhit.

Minden vállalkozónak fontos a védőháló

Vállalkozni mindig merész lépés, de a jelenlegi gazdasági helyzetben számos extra kihívással szembesülnek az üzlettulajdonosok. Elengedhetetlen az üzleti stratégia újragondolása és a megfelelő védelem kialakítása. Az UNIQA statisztikái szerint szerencsére a hazai cégek is egyre inkább érdeklődnek a váratlan eseményekre történő szakszerű felkészülés iránt, legyen az vagyon, vagy felelősségi káresemény.

Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró - Befektetési Hírlevél december

November hónapban olyan masszív részvénypiaci emelkedést lehetett látni világszerte, amire már évek-évtizedek óta nem volt példa. Mi áll a háttérben?

Útmutató a zavartalan ünnepléshez

Az ünnepi időszak közeledtével a karácsonyi fények varázsa és az újévi ünneplés izgalma teljesen elfeledteti a lehetséges veszélyeket. Cikkünkben az év ezen időszakában aktuális kockázatokat ismertetjük, hogy mindenki örömtelien és biztonságban tölthesse az ünnepet.

Ha október, akkor részvénypiaci esés - Befektetési Hírlevél

Ha valaki csak a tőzsdei almanachok alapján próbálja megtippelni a részvénypiacok arányát, az tisztában van vele, hogy szezonálisan az őszi hónapok, ezen belül is az október hozza el átlagosan a leggyengébb teljesítményt az évben, hogy aztán november-decemberben a Mikulás-rali mindent helyre tegyen.

Szeptemberi blues - Befektetési Hírlevél

Folytatódott az augusztusi borongós hangulat a piacokon az ősz első hónapjában is. Jellemzően az összes fontosabb részvénypiacon lefele vették az irányt az árfolyamok, annak ellenére, hogy egyébként összességében nem volt különösen fontosabb piacmozgató hír a háttérben ezúttal.

KGFB kisokos

Minden, amit a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról tudni érdemes. Ügyfeleink gyakran felmerülő kérdései alapján.

Korrekció a feltörekvő piacokon - Befektetési Hírlevél

Ahogy arra tőzsdei almanach alapján számítani lehetett, a nyári részvénypiaci rali megakadt és augusztusban már lefelé morzsolódó árfolyamok voltak jellemzők a történelmi csúcsok után sokfelé, alacsony forgalom mellett.

Casco kártérítés

A casco kártérítés kapcsán fontos tudni, hogy biztosítási szerződés ebben az esetben egy olyan vagyonbiztosítási forma, amely a saját hibás káresemények bekövetkezésekor is átfogó védelmet nyújt a gépjárműveink számára és amelyekre a KGFB fedezete nem terjed ki. Legyen szó balesetről, lopásról vagy természeti csapásról, a casco biztosítás lehetővé teszi, hogy a legváratlanabb szerencsétlenségek alkalmával is biztonságban érezhessük magunkat.

Baleseti ellátások

Enyhébb vagy súlyosabb munkahelyi balesetek bárkivel előfordulhatnak. Milyen ellátási módok illetik meg ilyenkor a baleset elszenvedőjét? Most néhány, gyakrabban felmerülő kérdésekre választ adunk.

Casco önrész

Gépjármű-tulajdonosként elengedhetetlen, hogy a legtöbb váratlan eseményre felkészülten tudjunk reagálni. Ezért érdemes a kötelező biztosítás mellett casco biztosítást is kötni, amely egy szerencsétlen baleset alkalmával a saját károkra is kiterjed - függetlenül attól, hogy ki okozta a balesetet -, továbbá lopás, törés és elemi , üvegkár esetén is védelmet nyújt.

Online eszközeink védelme a fejlődő digitális környezetben 

Manapság rengeteg értékünk és személyes adatunk áll rendelkezésre digitálisan, gondoljunk csak az internetes bankolásra és az online megtakarításokra. Ez gyakran megkönnyíti a mindennapi feladatok elvégzését, ugyanakkor a kiberbiztonság jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Blogbejegyzésünkben a védelmi intézkedések fontosságával foglalkozunk, és bemutatjuk a terület legújabb fejleményeit is.

Kössön online casco biztosítást a kanapéja kényelméből!

Amennyiben már régóta gondolkodik azon, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását a cascóval is kiegészíti, cikkünkből megismerheti, hogyan köthet új megállapodást gyorsan, egyszerűen és pár perc leforgása alatt.

Balesetbiztosítás-kisokos: ezért édemes balesetbiztosítást kötnie

Egy balesetnek sosincs jó időpontja, de Murphy szabályai szerint mindig épp akkor és olyan hirtelen történik, amely számos szempontból kihívás elé állítja az embert és/vagy a hozzátartozóit. Bár a legtöbben úgy vélik, hogy ők és a szeretteik nem kerülhetnek ilyen méltatlan helyzetbe, azonban ez a típusú gondolkodás torzít, és végül csak felkészületlenséghez, anyagi gondokhoz vezet.

Befektetési hírlevél - augusztus

Építkezve a júniusi jó hangulatra, a nyár közepén tovább folytatták menetelésüket a részvénypiacok világszerte. Bár a piaci forgalom visszaesett, elég vevő volt mindenütt ahhoz, hogy új éves – vagy néhány esetben történelmi – csúcsokra ugorjanak az indexek.

Egészségmegőrzés nyáron

Míg a hidegebb hónapokban magától értetődő, hogy vitaminokat szedünk és odafigyelünk az egészségünkre, addig a felszabadultabb nyári időszakban hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről. Pedig a meleg időjárásnak is megvannak a maga veszélyei.

Kalandok és kockázatok

Utazásra indulni mindig izgalmas élmény, de döntő fontosságú, hogy ismerjük a kalandok lehetséges kockázatait.

Biztonságban a grillszezonban is

A nyári időszakban előszeretettel használjuk ki a jó idő adta lehetőségeket a kertben, nyaralóban, kempingezés vagy kirándulás során. Legyen szó grillezésről, a kerti kemence beizzításáról vagy tábortűzről, fontos a megfelelő előkészület és az alapvető szabályok betartása.

A leggyakoribb turistacsapdák

Egy nyaralás mindig tartogat kihívásokat, legyen szó az anyagiakról, vagy az utazás előtti stresszről. Ráadásul külföldi terepen nehezebben ismerjük ki magunkat, így bedőlhetünk a helyi szélhámosok trükkjeinek. Cikkünkben a leggyakoribb turistacsapdákat vesszük sorra, valamint azt hogyan kerülhetjük el ezeket.

Befektetési hírlevél - július

Egyelőre semmiképpen nem a tipikus nyári pangást lehetett látni a tőkepiacokon, pedig a június-július-augusztus jellemzően alacsony forgalom melletti oldalazással telik a lanyha befektetői érdeklődés miatt. Ezzel szemben a részvénypiacok kiválóan teljesítettek a nyár első hónapjában, köszönhetően elsősorban az amerikai részvénypiac iránymutatásának.

Milyen kiegészítő lakásbiztosításokat érdemes kötni?

A lakásbiztosítási szerződés megkötése előtt érdemes alaposan átnézni, hogy milyen egyéb kiegészítő biztosítások igényelhetőek.

Tudja lakáson belüli értékeit biztonságban: ismerje meg, hogyan biztosíthatja ingóságait

Az otthon biztonságának megőrzése az egyik legfontosabb feladat: a szeretett lakás és az értékes tárgyak védelme nemcsak eszmei, hanem anyagi szempontból is elengedhetetlen.

Befektetési hírlevél - június

Májusban összességében nem panaszkodhattak a befektetők, hiszen ugyan alapvetően nem nagyon mozdultak semerre az indexek, de a gazdasági és egyéb hírek eközben eléggé negatívak voltak.

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás felmondása

A kötelező biztosítási szerződés (egy-két egyedi ajánlat kivételével) majdhogynem mindig határozatlan időre szól, amelynek köszönhetően a felmondása több módon is lehetséges.

Autós nyaralás

Hamarosan itt a nyári szabadságok időszaka, egyre többen kelnek útra, hogy vidéken vagy a szomszédos országokban keressenek kikapcsolódási vagy szórakozási lehetőséget.

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény: előtakarékosság a nyugdíjas évekre

Kíváncsi, hogy milyen módon épülnek fel a nyugdíjbiztosítási konstrukciók? Szeretné megtudni, hogyan működik az adójóváírás, és miként juthat hozzá? Cikkünkben lényegre törően, pontról pontra körbejárjuk a témakör hátterét.

Közlemény: eszközalapok befektetési politikájának módosítása

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Fenntartható globális részvény, €-Fenntartható globális részvény és Fenntartható menedzselt kiegyensúlyozott eszközalapok befektetési politikáit a Biztosító 2023.06.23-i hatállyal módosította.

Vezérigazgató-váltás az UNIQA Biztosítónál

Dinsdale Julianna, aki két és fél éven át töltötte be a biztosítótársaság vezérigazgatói pozícióját, családi okokból Kanadába költözik, július 1-től átmenetileg Kurtisz Krisztián, a felügyelőbizottság jelenlegi elnöke veszi át a vállalat vezetését.

Közlemény hibás árfolyamról

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Biztosító négy eszközalapjának 2023.03.30. értéknapi árfolyama – azok mögöttes befektetési alapjának hibás árfolyama okán – tévesen került kiszámításra. A hibát a Biztosító 2023.04.17. napján észlelte, melyet követően haladéktalanul megkezdte az intézkedést a tévedés kijavítása érdekében.

Tájékoztató a DLT-rendszerrel összefüggő adatkezelésről

A Magyar Nemzeti Bank álal indított DLT-projekt célja egy olyan naprakész, egységes nyilvántartás létrehozása, mely a lakásbiztosításokat és hitelbiztosítéki fedezeteket tartalmazza. Ezáltal a jelzáloghitelhez szükséges hitelbiztosítéki fedezet nyújtását egy helyen, a hitelintézet és a biztosító többszöri felkeresése nélkül lehet a jövőben intézni.

Leggyakoribb káresemények otthonainkban

Szakértőink az elmúlt évek tapasztalatai alapján rövid ismertetőt állítottak össze a leggyakrabban előforduló károkról. Cikkünkben azt is megmutatjuk mire érdemes odafigyelni, amikor otthonaink, vagy akár gépjárműveink védelméről gondoskodunk.

Hogyan óvhatjuk meg idős szeretteinket?

Bizonyos kor felett a teljesen hétköznapi feladatok is kihívást, sőt kockázatot jelenthetnek. Számos megszokott cselekvés és mozdulat nehezebben megy már, így veszélyesebb lehet a legegyszerűbb tennivalók elvégzése is. Egy kis odafigyeléssel viszobt a legtöbb otthoni baleset elkerülhető.

Interjú Kurtisz Krisztiánnal

Az UNIQA Biztosító vezérigazgatója átfogó interjút adott a portfolio.hu-nak a biztosítási piac jelenlegi helyzetéről, az insurtech forradalom állásáról és a biztosítások jövőjéről.

Új menedzsment az UNIQA Biztosítónál

Bővült és új tagokkal erősödött az UNIQA Igazgatósági testülete.

KGFB díjak

A KGFB-díjak évről évre változhatnak, így időről időre célszerű tájékozódni a biztosító aktuális szabályozásairól, díjairól, kedvezményes lehetőségeiről.

Befektetési hírlevél - április

Március hónap alapvetően iránykereséssel telt a részvénypiacokon, de a hónap második felében látható jelentősebb felfelé mozgást a globális kötvénypiaci hozamesés indította be.

Ne legyen luxus az egészség

Az egészség sokkal több, mint a betegség hiánya. Legfontosabb kincsünk, aminek megóvásáért jóval többet is tehetnénk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot annak érdekében, hogy segítséget nyújtsunk egy egészségtudatos életvitel kialakításához.

Biztonságosan a növekvő forgalomban

Bizalmi társasjáték, amelyen életek múlhatnak – így is tekinthetnénk a közúti közlekedésre, hiszen aki volán mögé ül, megelőlegezi a bizalmat és számít arra, hogy a forgalom többi résztvevője is követi a közlekedés szabályait és odafigyeléssel, biztonságosan vezet. A kulturált közlekedés több, mint a KRESZ szabályok betartása, a partnerség, a kölcsönös tisztelet, a biztonság és az egymásra figyelés az alapja.

Milliókról mondhat le, aki nem kezdi el időben az öngondoskodást

Fiatal pályakezdőként elképzelhetetlenül távolinak tűnik a jelenleg 65 évben meghatározott nyugdíjkorhatár elérése. Az öngondoskodást azonban nem lehet elég korán kezdeni. A havi rendszerességgel befizetett kisebb összegek hozzájárulhatnak, hogy anyagi biztonságot garantálhassunk nyugdíjas éveinkre.

Mikor érdemes lakásbiztosításunknál értékkövetéssel foglalkozni?

Az indexálás (értékkövetés) fogalmával a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek nagy része tisztában van. A biztosítók az ügyfelek értékeinek védelme érdekében évente újra indexálják a biztosítási szerződéseket, hiszen csak így garantálható, hogy infláció mellett otthonunk és ingóságaink fedezve legyenek. De bizonyos esetekben szükséges lehet az évenkénti automatikus indexálás mellett újraszámolni szerződésünk tartalmát.

Extrém időjárás: egyre gyakrabban csapnak le a komoly viharok

Ahogy azt az elmúlt időszakban is megtapasztalhattuk, hazánkban is egyre szélsőségesebb az időjárás, az extrém viharok pedig komoly károkat okozhatnak legyen szó akár ingatlanról, akár gépjárműről, egyéb értékekről. Érdemes előre felkészülni a váratlan helyzetekre, hiszen napjainkban már számolnunk kell az éghajlatváltozás viszontagságaival.

Így nem érhet kellemetlen meglepetés a nyaraláson

A kánikula közeledtével érdemes előre felkészülni a betervezett nyaralásokra, kirándulásokra. Hogy minden a bőröndbe kerüljön, összegyűjtöttünk egy rövid listát azokról dolgokról, amik nélkül semmiképp ne induljunk el otthonról.

Készüljünk fel a váratlan helyzetekre nyaraláskor is!

A kánikula közeledtével érdemes előre felkészülni a betervezett nyaralásokra, kirándulásokra. Cikksorozatunk második részében pár gyakori kérdést gyűjtöttünk össze.

Így lehet önfeledt a nyaralás a vízparton

A tavak, tengerek hűsítő vize igazi kincs ebben a példátlan hőségben, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a veszélyeiről sem.

A világ legértékesebb műtárgyai

Válogatás a leghíresebb árverésekről, napjaink legdrágább alkotásairól.

Tippek a digitális biztonsághoz, hogy semmi ne ronthassa el a nyaralást

Néhány jó tanáccsal szeretnénk hozzájárulni a biztonságtudatos utazáshoz

Öngondoskodás kisokos

Hazánkban is egyre szélesebb körben elterjedt a hosszú távú öngondoskodás fogalma, ami annyit tesz, hogy tudatosan készülünk a jövő kihívásaira. Cikkünkben az öngondoskodás egyéb formáit vesszük sorra.

Úticélok a felejthetetlen őszi kikapcsolódáshoz

Az utószezon kedvelői jól tudják, hogy kora ősszel már nem kell harcolniuk a strandon a napágyért, a reptéren az előrejutásért és a nagyvárosokban a taxiért.

Fenntartható otthonok: zöld és energiahatékony megoldások

Napjainkban egyre gyakrabban találkozunk akár a médiában, akár a közösségi oldalakon a következő kifejezésekkel: okosotthon, napelem, hőszivattyú. De mit is jelentenek ezek pontosan?

Vadveszély az utakon

A gyakorlott természetjárók jól tudják, hogy ősszel kiemelt óvatosság szükséges kirándulások alkalmával. Erdős, bokros útszakaszok mellett nagy számban fordulnak meg és tévednek az aszfaltra gímszarvasok.

Befektetési hírlevél - október

A tőzsdei almanach-ok szerint hagyományosan a szeptember a leggyengébb hónap a részvénypiacokon és erre az idei évnek sem sikerült rácáfolni.

Kiderült mitől tartanak a magyarok - megérkeztek legfrissebb kutatásunk eredményei

Az egész országot lefedő felmérést végeztünk a 18-59 éves lakosság körében, hogy feltérképezzük a hazai lakásbiztosítási szokásokat, a válaszokból pedig kiderült, hogy a magyarok többsége felkészül a váratlan helyzetekre.

Befektetési hírlevél november

Szerencsére a tőzsdei inga októberben a másik irányban lengett ki, és ugyan egyik háttérben húzódó folyamatban nem történt jelentős változás, ezúttal fölfelé vettek nyaktörő irányt a részvényárfolyamok.

Veszélyes is lehet a fatüzelés otthon

Már a nyár második felében rohamosan megnőtt a kereslet a napelemek és légkondicionáló berendezések mellett a tűzifa iránt is. Rengetegen döntöttek úgy, hogy hagyományos módszerekkel fogják fűteni otthonaikat, aminek az előnyei mellett megvannak a veszélyei is.

Vezetéstechnikai tippek a biztonságos közlekedésért

Számos közúti baleset elkerülhető lenne, cikkünkben bemutatjuk, hogy mik azok a technikák, amelyeket minden sofőrnek érdemes elsajátítania.

Programajánló a hideg téli délutánokra

Sokszínű válogatást hoztunk a műtárgykedvelőknek, bejegyzésünkben az aktuális időszakos kiállításokat mutatjuk be röviden.

Téli sportokra fel!

Ha a téli időszakban vágyunk felejthetetlen családi élményekre, remek választás a közös téli sport. A szomszédos országokban kiváló sípályák és szálláshelyek várnak minket. Cikkünkben a biztonságos utazáshoz, sportoláshoz adunk tippeket.

Vajon miért nem biztosítják be magukat a magyarok?

Legfrissebb felmérésünkben arra kerestük a választ, hogy mit tesz a lakosság annak érdekében, hogy biztonságban tudja értékeit, illetve melyik területekre fordítanak leginkább figyelmet az emberek.

Befektetési hírlevél január

Nem úgy sikerült a 2022-es év, ahogy arra sok befektető számított, hiszen jellemzően jelentősebb mértékben estek a részvényárfolyamok decemberben, annak ellenére, hogy egyébként szezonálisan általában a december az egyik legjobb teljesítményt hozó hónap szokott lenni a piacokon.

Rákellenes világnap 2023

Bár az orvostudomány folyamatosan fejlődik, sajnos mind a mai napig rengeteg embert érintenek a különböző daganatos megbetegedések, ezért 2000 óta február 4. hivatalosan is a Rákellenes Világnap.

Befektetési hírlevél - február

Bár mint korábbi hírlevelünkben írtuk, 2022 utolsó hónapjában elmaradt a Mikulás-rali, úgy tűnik csak késett egy kicsit. Az idei év első hónapjában ugyanis masszív részvénypiaci rali volt mindenütt, gyakorlatilag kimaradó régió nélkül.

Az utóbbi két évben kiugróan teljesít a magyar festménypiac

Szakértőnk, Pongrácz Márta nyújt betekintést a műtárgypiac kulisszái mögé

Mi lehet fontosabb, mint szeretteinket biztonságban tudni?

Az élet tele van váratlan eseményekkel, ettől szép és izgalmas, ugyanakkor emiatt kiszámíthatatlan. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan gondoskodhatunk szeretteink védelméről, mit tehetünk anyagi biztonságukért.

Tavaszi munkák vagy aktív kikapcsolódás? Mindig a biztonság legyen az első

Egyre magasabb a napsütéses órák száma, a hőmérséklet is melegszik, magától értetődő, hogy több időt töltünk a szabadban is. A gondtalan hangulat ellenére sem ajánlott megfeledkezni a biztonságról, ugyanis a felhőtlen kikapcsolódáshoz és a balesetmentes munkához elengedhetetlen a kellő odafigyelés.

Tavaszi viharkárok

Annak ellenére, hogy éppen hogy csak magunk mögött hagytuk az első negyedévet, a heves esőzések, nagy erejű széllökések hatására sajnos idén is számos kár keletkezett. Sokan azt gondolhatják, hogy a lakásbiztosításuk minden esetben fedezi a viharkárokat, pedig a helyzet ennél összetettebb. Sorra vesszük azt is, hogy hogyan érdemes felkészíteni ingatlanunkat a viharos tavaszi időjárásra.

Új rendszámtáblák

Már sok új rendszámmal rendelkező gépjármű látható az utakon. A változtatásra azért volt szükség, mert a jelenlegi karakterkészlet legfeljebb néhány éven belül kifutott volna.

Tanúk és fotózás segíthetik a kötelező biztosítási kár kifizetését

Közúti balesetnél könnyebben juthatunk jogos kötelező gépjármű-biztosítási kártérítésünkhöz, ha – a baleseti bejelentő pontos kitöltése mellett – lefényképezzük a járműveket, s tanúk adatait is rögzítjük – derül ki az MNB-n belül működő Pénzügyi Békéltető Testület jogeseteiből.

Dinsdale Julianna a Biztosítás 2023 konferencián

Dinsdale Julianna, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója is részt vett a Portfolio Biztosítás 2023 konferencián, melynek vezérpaneljén a szektor előtt álló kihívásokról és jövőről beszélgetett négy felsővezető.

Interjú Dinsdale Juliannával

Az UNIQA Biztosító vezérigazgatója a Pénzcentrumnak adott átfogó interjújában az elmúlt hónapok tapasztalatairól és tanulságairól számolt be. Többek közt a vállalat 2022-es eredményeiről, valamint az infláció és recesszió várható hatásairól adott tájékoztatást.

Új eszközalapok bevezetése a Raiffeisen Bank fiókhálózatában

A Raiffeisen Bank fiókhálózatában elérhető rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött biztosítási termékeinkhez, vagyis a Dimenziók Bónusz életbiztosításhoz és a Harmónia Bónusz nyugdíjbiztosításhoz 2022. november 17-étől új eszközalapokat vezetünk be, tovább szélesítve ezzel a választható befektetések horizontját.

Közlemény: zöld eszközalapok bevezetése

Biztosítónknak kiemelten fontos, hogy az állandóan változó, formálódó piaci környezetben is folyamatosan kutassa, felismerje és megvalósítsa azokat a lehetőségeket, illetve megoldásokat, amelyek által ügyfeleink igényeit még széleskörűbben és teljesebben kielégíthetjük.

Tájékoztató a Success Absolute „A” és a Success Relative „A” eszközalapok befektetési politikájának módosításáról

Ezúton értesítjük Önöket arról, hogy a Success Absolute „A” és a Success Relative „A” eszközalapok befektetési politikáját a Biztosító módosította.

Közlemény: eszközalapjaink oroszországi részvénykitettségének eladása

Az elmúlt időszakban Ukrajna és Oroszország között kiéleződött konfliktusra, illetve kialakult háborús helyzetre tekintettel az alábbi tájékoztatást nyújtjuk.

Tájékoztató utasbiztosítások érvényességéről

A kialakult háborús helyzet miatt Ukrajnát a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta, így az országba történő beutazás semmilyen körülmények között nem javasolt.

Tájékoztató a Sberbank ügyfelei részére

Jelen tájékoztatóban a Sberbank Magyarország Zrt.-nél indított végelszámolással érintett ügyfelek biztosítási szerződésével kapcsolatos be- és kifizetésekere vonatkozó ügyféltájékoztatónkat olvashatja.

Közlemény: az Oroszország részvény eszközalapot érintő intézkedések

Mint arról 2022. február 25. napján tájékoztatást adtunk, az UNIQA Biztosító Zrt. (továbbiakban: Biztosító) az ügyfelei befektésének védelme érdekében az ukrán-orosz háború kitörése előtt eladta közvetlen orosz részvénykitettségét az érintett eszközalapokból.

Tartalom megjelenítő

Balesetbiztosítás a gyakorlatban

Az élet nem egy Instagram-filter, amellyel egy szempillantás alatt kedvezőbben tüntethetjük fel a legváratlanabb, lelkileg és anyagilag megterhelő időszakokat. Bármennyire nem szeretnénk rá gondolni, a baj bárhol és bármikor utolérhet minket, és ilyen esetben jó, hogyha egy stabil védőhálóval rendelkezünk.

Baleset vagy betegség esetére szóló biztosítás: mi a különbség?

Az egészségmegőrzés nem csupán a betegségek elkerülését és az elővigyázatosságot jelenti, hanem a tudatos életvezetést és a hosszú távú jólét kialakítását is. Éppen ezért napjainkban elengedhetetlen, hogy a biztosítások széles körű világában ilyen módon is megtaláljuk a megfelelő ajánlatot.

Optimista tavaszkezdet - Befektetési hírlevél április

Viszonylag kiismerhető minta mentén folytatódott a kereskedés a tőkepiacokon a tavasz első hónapjában is.

Mikor ad segítséget az MNB által minősített otthonbiztosítás?

Az UNIQA 2022 óta kínálja ügyfeleinek a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást, melynek legfontosabb jellemzője, hogy megfelel az MNB által támasztott szigorú elvárásoknak.

Folytatódó emelkedés - Befektetési Hírlevél március

Bár az év első hetében megbotlott a piac, január további részében már emelkedtek az árfolyamok és a lendület kitartott februárra is.

Pénzügyi célkitűzések

A pénzügyi tervezés lehet a kulcs a hosszú távú anyagi biztonság megteremtésének, bizonyos megtakarítási formák pedig fontosak lehetnek a folyamatban. De mit jelent mindez a gyakorlatban, és miért lényeges a pénzügyi tudatosság?

Lakásbiztosítás kisokos

Érdemes megismerni a lakásbiztosításhoz kapcsolódó legfontosabb alapfogalmakat, hogy minél tudatosabb döntést hozhassunk, amikor lakásbiztosítást választunk.

Bíztató évkezdet - Befektetési Hírlevél 2024. február

Milyen gyorsan talált magára az ünnepek után a részvénypiac? Mi köze van a mesterséges intelligenciának ahhoz, hogy mely részvények szárnyaltak januárban? Melyik világgazdasági eseményre figyeltek a befektetők 2024 elején? Szakértői hírlevelünkben ismét összefoglaltuk az elmúlt hónap legfontosabb befektetési híreit.

Mi mindenre jó a lakásbiztosítás?

Egy lakásbiztosítás anyagi támogatást és lelki megnyugvást nyújthat a nehezebb időkben. Kevesen tudják, hogy sokszor az olyan helyzetekben is segítséget jelenthetnek, amikor egy összetört akvárium vagy egy egész napos áramszünet okoz kellemetlen pénzügyi problémákat.

Albérletre lakásbiztosítás: a tulajdonosok vagy a lakók felelőssége?

Mind a kiadónak, mind az albérlőnek érdemes alaposan tájékozódnia a biztosítási lehetőségekről, hiszen a saját vagyonra vonatkozó biztosítás mindkét fél érdeke.

Lakásbiztosítás felmondása a gyakorlatban: hogyan járjon el jogszerűen - 2024-ben is?

A szeretett otthon védelme mindenki számára különösen fontos feladat. A nem várt káresemények sokszor igen kellemetlen pillanatokat okozhatnak a család számára, nem beszélve a jelentős anyagi károkról. Egy jól megválasztott lakásbiztosítással könnyen átfogó biztonságot teremthet lakása és használati tárgyai számára.

Miért veszélyes az alulbiztosítottság?

Gyakrabban előfordul, mint gondolnánk, hogy a biztosítás nem fedezi teljes egészében a váratlan káresemény utáni helyreállítást. Ez akkor történhet meg, ha az adott biztosítást hosszú ideig nem vizsgálták felül.

Decemberi Mikulás-rali - Befektetési Hírlevél január

Ünnepi hangulatban telt a tőkepiacokon az év utolsó hónapja, az idei igen magas hozamokat decemberben még megfejelte utoljára a piac. Azt is lehetne mondani, hogy a piaci hírektől szinte teljesen függetlenül a történelem tankönyvek szerinti évet tudhatunk magunk mögött és egyáltalán nem állnánk messze a valóságtól.

Útmutató a zavartalan ünnepléshez

Az ünnepi időszak közeledtével a karácsonyi fények varázsa és az újévi ünneplés izgalma teljesen elfeledteti a lehetséges veszélyeket. Cikkünkben az év ezen időszakában aktuális kockázatokat ismertetjük, hogy mindenki örömtelien és biztonságban tölthesse az ünnepet.

Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró - Befektetési Hírlevél december

November hónapban olyan masszív részvénypiaci emelkedést lehetett látni világszerte, amire már évek-évtizedek óta nem volt példa. Mi áll a háttérben?

Minden vállalkozónak fontos a védőháló

Vállalkozni mindig merész lépés, de a jelenlegi gazdasági helyzetben számos extra kihívással szembesülnek az üzlettulajdonosok. Elengedhetetlen az üzleti stratégia újragondolása és a megfelelő védelem kialakítása. Az UNIQA statisztikái szerint szerencsére a hazai cégek is egyre inkább érdeklődnek a váratlan eseményekre történő szakszerű felkészülés iránt, legyen az vagyon, vagy felelősségi káresemény.

Balesetbiztosítás: velem úgysem történik semmi?

Balesetek bárkivel megeshetnek, a "velem úgysem történik semmi" hozzáállás pedig veszélyes tévhit.

Viharos időkben számít igazán a lakásbiztosítás

Egyre nagyobb károkat okoz a szélsőséges időjárás, hazánkban is évente több alkalommal csapnak le pusztító viharok

Ha október, akkor részvénypiaci esés - Befektetési Hírlevél

Ha valaki csak a tőzsdei almanachok alapján próbálja megtippelni a részvénypiacok arányát, az tisztában van vele, hogy szezonálisan az őszi hónapok, ezen belül is az október hozza el átlagosan a leggyengébb teljesítményt az évben, hogy aztán november-decemberben a Mikulás-rali mindent helyre tegyen.

Szeptemberi blues - Befektetési Hírlevél

Folytatódott az augusztusi borongós hangulat a piacokon az ősz első hónapjában is. Jellemzően az összes fontosabb részvénypiacon lefele vették az irányt az árfolyamok, annak ellenére, hogy egyébként összességében nem volt különösen fontosabb piacmozgató hír a háttérben ezúttal.

KGFB kisokos

Minden, amit a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról tudni érdemes. Ügyfeleink gyakran felmerülő kérdései alapján.

Korrekció a feltörekvő piacokon - Befektetési Hírlevél

Ahogy arra tőzsdei almanach alapján számítani lehetett, a nyári részvénypiaci rali megakadt és augusztusban már lefelé morzsolódó árfolyamok voltak jellemzők a történelmi csúcsok után sokfelé, alacsony forgalom mellett.

Casco kártérítés

A casco kártérítés kapcsán fontos tudni, hogy biztosítási szerződés ebben az esetben egy olyan vagyonbiztosítási forma, amely a saját hibás káresemények bekövetkezésekor is átfogó védelmet nyújt a gépjárműveink számára és amelyekre a KGFB fedezete nem terjed ki. Legyen szó balesetről, lopásról vagy természeti csapásról, a casco biztosítás lehetővé teszi, hogy a legváratlanabb szerencsétlenségek alkalmával is biztonságban érezhessük magunkat.

Baleseti ellátások

Enyhébb vagy súlyosabb munkahelyi balesetek bárkivel előfordulhatnak. Milyen ellátási módok illetik meg ilyenkor a baleset elszenvedőjét? Most néhány, gyakrabban felmerülő kérdésekre választ adunk.

Casco önrész

Gépjármű-tulajdonosként elengedhetetlen, hogy a legtöbb váratlan eseményre felkészülten tudjunk reagálni. Ezért érdemes a kötelező biztosítás mellett casco biztosítást is kötni, amely egy szerencsétlen baleset alkalmával a saját károkra is kiterjed - függetlenül attól, hogy ki okozta a balesetet -, továbbá lopás, törés és elemi , üvegkár esetén is védelmet nyújt.

Online eszközeink védelme a fejlődő digitális környezetben 

Manapság rengeteg értékünk és személyes adatunk áll rendelkezésre digitálisan, gondoljunk csak az internetes bankolásra és az online megtakarításokra. Ez gyakran megkönnyíti a mindennapi feladatok elvégzését, ugyanakkor a kiberbiztonság jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Blogbejegyzésünkben a védelmi intézkedések fontosságával foglalkozunk, és bemutatjuk a terület legújabb fejleményeit is.

Kössön online casco biztosítást a kanapéja kényelméből!

Amennyiben már régóta gondolkodik azon, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását a cascóval is kiegészíti, cikkünkből megismerheti, hogyan köthet új megállapodást gyorsan, egyszerűen és pár perc leforgása alatt.

Balesetbiztosítás-kisokos: ezért édemes balesetbiztosítást kötnie

Egy balesetnek sosincs jó időpontja, de Murphy szabályai szerint mindig épp akkor és olyan hirtelen történik, amely számos szempontból kihívás elé állítja az embert és/vagy a hozzátartozóit. Bár a legtöbben úgy vélik, hogy ők és a szeretteik nem kerülhetnek ilyen méltatlan helyzetbe, azonban ez a típusú gondolkodás torzít, és végül csak felkészületlenséghez, anyagi gondokhoz vezet.

Nyugdíjbiztosítás adókedvezmény: előtakarékosság a nyugdíjas évekre

Kíváncsi, hogy milyen módon épülnek fel a nyugdíjbiztosítási konstrukciók? Szeretné megtudni, hogyan működik az adójóváírás, és miként juthat hozzá? Cikkünkben lényegre törően, pontról pontra körbejárjuk a témakör hátterét.

Befektetési hírlevél - augusztus

Építkezve a júniusi jó hangulatra, a nyár közepén tovább folytatták menetelésüket a részvénypiacok világszerte. Bár a piaci forgalom visszaesett, elég vevő volt mindenütt ahhoz, hogy új éves – vagy néhány esetben történelmi – csúcsokra ugorjanak az indexek.

Egészségmegőrzés nyáron

Míg a hidegebb hónapokban magától értetődő, hogy vitaminokat szedünk és odafigyelünk az egészségünkre, addig a felszabadultabb nyári időszakban hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről. Pedig a meleg időjárásnak is megvannak a maga veszélyei.

Kalandok és kockázatok

Utazásra indulni mindig izgalmas élmény, de döntő fontosságú, hogy ismerjük a kalandok lehetséges kockázatait.

A leggyakoribb turistacsapdák

Egy nyaralás mindig tartogat kihívásokat, legyen szó az anyagiakról, vagy az utazás előtti stresszről. Ráadásul külföldi terepen nehezebben ismerjük ki magunkat, így bedőlhetünk a helyi szélhámosok trükkjeinek. Cikkünkben a leggyakoribb turistacsapdákat vesszük sorra, valamint azt hogyan kerülhetjük el ezeket.

Befektetési hírlevél - július

Egyelőre semmiképpen nem a tipikus nyári pangást lehetett látni a tőkepiacokon, pedig a június-július-augusztus jellemzően alacsony forgalom melletti oldalazással telik a lanyha befektetői érdeklődés miatt. Ezzel szemben a részvénypiacok kiválóan teljesítettek a nyár első hónapjában, köszönhetően elsősorban az amerikai részvénypiac iránymutatásának.

Biztonságban a grillszezonban is

A nyári időszakban előszeretettel használjuk ki a jó idő adta lehetőségeket a kertben, nyaralóban, kempingezés vagy kirándulás során. Legyen szó grillezésről, a kerti kemence beizzításáról vagy tábortűzről, fontos a megfelelő előkészület és az alapvető szabályok betartása.

Milyen kiegészítő lakásbiztosításokat érdemes kötni?

A lakásbiztosítási szerződés megkötése előtt érdemes alaposan átnézni, hogy milyen egyéb kiegészítő biztosítások igényelhetőek.

Tudja lakáson belüli értékeit biztonságban: ismerje meg, hogyan biztosíthatja ingóságait

Az otthon biztonságának megőrzése az egyik legfontosabb feladat: a szeretett lakás és az értékes tárgyak védelme nemcsak eszmei, hanem anyagi szempontból is elengedhetetlen.

Befektetési hírlevél - június

Májusban összességében nem panaszkodhattak a befektetők, hiszen ugyan alapvetően nem nagyon mozdultak semerre az indexek, de a gazdasági és egyéb hírek eközben eléggé negatívak voltak.

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás felmondása

A kötelező biztosítási szerződés (egy-két egyedi ajánlat kivételével) majdhogynem mindig határozatlan időre szól, amelynek köszönhetően a felmondása több módon is lehetséges.

KGFB díjak

A KGFB-díjak évről évre változhatnak, így időről időre célszerű tájékozódni a biztosító aktuális szabályozásairól, díjairól, kedvezményes lehetőségeiről.

Autós nyaralás

Hamarosan itt a nyári szabadságok időszaka, egyre többen kelnek útra, hogy vidéken vagy a szomszédos országokban keressenek kikapcsolódási vagy szórakozási lehetőséget.

Leggyakoribb káresemények otthonainkban

Szakértőink az elmúlt évek tapasztalatai alapján rövid ismertetőt állítottak össze a leggyakrabban előforduló károkról. Cikkünkben azt is megmutatjuk mire érdemes odafigyelni, amikor otthonaink, vagy akár gépjárműveink védelméről gondoskodunk.

Tavaszi viharkárok

Annak ellenére, hogy éppen hogy csak magunk mögött hagytuk az első negyedévet, a heves esőzések, nagy erejű széllökések hatására sajnos idén is számos kár keletkezett. Sokan azt gondolhatják, hogy a lakásbiztosításuk minden esetben fedezi a viharkárokat, pedig a helyzet ennél összetettebb. Sorra vesszük azt is, hogy hogyan érdemes felkészíteni ingatlanunkat a viharos tavaszi időjárásra.

Befektetési hírlevél - április

Március hónap alapvetően iránykereséssel telt a részvénypiacokon, de a hónap második felében látható jelentősebb felfelé mozgást a globális kötvénypiaci hozamesés indította be.

Tavaszi munkák vagy aktív kikapcsolódás? Mindig a biztonság legyen az első

Egyre magasabb a napsütéses órák száma, a hőmérséklet is melegszik, magától értetődő, hogy több időt töltünk a szabadban is. A gondtalan hangulat ellenére sem ajánlott megfeledkezni a biztonságról, ugyanis a felhőtlen kikapcsolódáshoz és a balesetmentes munkához elengedhetetlen a kellő odafigyelés.

Mi lehet fontosabb, mint szeretteinket biztonságban tudni?

Az élet tele van váratlan eseményekkel, ettől szép és izgalmas, ugyanakkor emiatt kiszámíthatatlan. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan gondoskodhatunk szeretteink védelméről, mit tehetünk anyagi biztonságukért.

Az utóbbi két évben kiugróan teljesít a magyar festménypiac

Szakértőnk, Pongrácz Márta nyújt betekintést a műtárgypiac kulisszái mögé

Befektetési hírlevél - február

Bár mint korábbi hírlevelünkben írtuk, 2022 utolsó hónapjában elmaradt a Mikulás-rali, úgy tűnik csak késett egy kicsit. Az idei év első hónapjában ugyanis masszív részvénypiaci rali volt mindenütt, gyakorlatilag kimaradó régió nélkül.

Rákellenes világnap 2023

Bár az orvostudomány folyamatosan fejlődik, sajnos mind a mai napig rengeteg embert érintenek a különböző daganatos megbetegedések, ezért 2000 óta február 4. hivatalosan is a Rákellenes Világnap.

Befektetési hírlevél január

Nem úgy sikerült a 2022-es év, ahogy arra sok befektető számított, hiszen jellemzően jelentősebb mértékben estek a részvényárfolyamok decemberben, annak ellenére, hogy egyébként szezonálisan általában a december az egyik legjobb teljesítményt hozó hónap szokott lenni a piacokon.

Vajon miért nem biztosítják be magukat a magyarok?

Legfrissebb felmérésünkben arra kerestük a választ, hogy mit tesz a lakosság annak érdekében, hogy biztonságban tudja értékeit, illetve melyik területekre fordítanak leginkább figyelmet az emberek.

Téli sportokra fel!

Ha a téli időszakban vágyunk felejthetetlen családi élményekre, remek választás a közös téli sport. A szomszédos országokban kiváló sípályák és szálláshelyek várnak minket. Cikkünkben a biztonságos utazáshoz, sportoláshoz adunk tippeket.

Programajánló a hideg téli délutánokra

Sokszínű válogatást hoztunk a műtárgykedvelőknek, bejegyzésünkben az aktuális időszakos kiállításokat mutatjuk be röviden.

Vezetéstechnikai tippek a biztonságos közlekedésért

Számos közúti baleset elkerülhető lenne, cikkünkben bemutatjuk, hogy mik azok a technikák, amelyeket minden sofőrnek érdemes elsajátítania.

Veszélyes is lehet a fatüzelés otthon

Már a nyár második felében rohamosan megnőtt a kereslet a napelemek és légkondicionáló berendezések mellett a tűzifa iránt is. Rengetegen döntöttek úgy, hogy hagyományos módszerekkel fogják fűteni otthonaikat, aminek az előnyei mellett megvannak a veszélyei is.

Befektetési hírlevél november

Szerencsére a tőzsdei inga októberben a másik irányban lengett ki, és ugyan egyik háttérben húzódó folyamatban nem történt jelentős változás, ezúttal fölfelé vettek nyaktörő irányt a részvényárfolyamok.

Kiderült mitől tartanak a magyarok - megérkeztek legfrissebb kutatásunk eredményei

Az egész országot lefedő felmérést végeztünk a 18-59 éves lakosság körében, hogy feltérképezzük a hazai lakásbiztosítási szokásokat, a válaszokból pedig kiderült, hogy a magyarok többsége felkészül a váratlan helyzetekre.

Befektetési hírlevél - október

A tőzsdei almanach-ok szerint hagyományosan a szeptember a leggyengébb hónap a részvénypiacokon és erre az idei évnek sem sikerült rácáfolni.

Hogyan óvhatjuk meg idős szeretteinket?

Bizonyos kor felett a teljesen hétköznapi feladatok is kihívást, sőt kockázatot jelenthetnek. Számos megszokott cselekvés és mozdulat nehezebben megy már, így veszélyesebb lehet a legegyszerűbb tennivalók elvégzése is. Egy kis odafigyeléssel viszobt a legtöbb otthoni baleset elkerülhető.

Vadveszély az utakon

A gyakorlott természetjárók jól tudják, hogy ősszel kiemelt óvatosság szükséges kirándulások alkalmával. Erdős, bokros útszakaszok mellett nagy számban fordulnak meg és tévednek az aszfaltra gímszarvasok.

Fenntartható otthonok: zöld és energiahatékony megoldások

Napjainkban egyre gyakrabban találkozunk akár a médiában, akár a közösségi oldalakon a következő kifejezésekkel: okosotthon, napelem, hőszivattyú. De mit is jelentenek ezek pontosan?

Úticélok a felejthetetlen őszi kikapcsolódáshoz

Az utószezon kedvelői jól tudják, hogy kora ősszel már nem kell harcolniuk a strandon a napágyért, a reptéren az előrejutásért és a nagyvárosokban a taxiért.

Öngondoskodás kisokos

Hazánkban is egyre szélesebb körben elterjedt a hosszú távú öngondoskodás fogalma, ami annyit tesz, hogy tudatosan készülünk a jövő kihívásaira. Cikkünkben az öngondoskodás egyéb formáit vesszük sorra.

Új rendszámtáblák

Már sok új rendszámmal rendelkező gépjármű látható az utakon. A változtatásra azért volt szükség, mert a jelenlegi karakterkészlet legfeljebb néhány éven belül kifutott volna.

Tippek a digitális biztonsághoz, hogy semmi ne ronthassa el a nyaralást

Néhány jó tanáccsal szeretnénk hozzájárulni a biztonságtudatos utazáshoz

A világ legértékesebb műtárgyai

Válogatás a leghíresebb árverésekről, napjaink legdrágább alkotásairól.

Így lehet önfeledt a nyaralás a vízparton

A tavak, tengerek hűsítő vize igazi kincs ebben a példátlan hőségben, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a veszélyeiről sem.

Tanúk és fotózás segíthetik a kötelező biztosítási kár kifizetését

Közúti balesetnél könnyebben juthatunk jogos kötelező gépjármű-biztosítási kártérítésünkhöz, ha – a baleseti bejelentő pontos kitöltése mellett – lefényképezzük a járműveket, s tanúk adatait is rögzítjük – derül ki az MNB-n belül működő Pénzügyi Békéltető Testület jogeseteiből.

Készüljünk fel a váratlan helyzetekre nyaraláskor is!

A kánikula közeledtével érdemes előre felkészülni a betervezett nyaralásokra, kirándulásokra. Cikksorozatunk második részében pár gyakori kérdést gyűjtöttünk össze.

Így nem érhet kellemetlen meglepetés a nyaraláson

A kánikula közeledtével érdemes előre felkészülni a betervezett nyaralásokra, kirándulásokra. Hogy minden a bőröndbe kerüljön, összegyűjtöttünk egy rövid listát azokról dolgokról, amik nélkül semmiképp ne induljunk el otthonról.

Extrém időjárás: egyre gyakrabban csapnak le a komoly viharok

Ahogy azt az elmúlt időszakban is megtapasztalhattuk, hazánkban is egyre szélsőségesebb az időjárás, az extrém viharok pedig komoly károkat okozhatnak legyen szó akár ingatlanról, akár gépjárműről, egyéb értékekről. Érdemes előre felkészülni a váratlan helyzetekre, hiszen napjainkban már számolnunk kell az éghajlatváltozás viszontagságaival.

Ne legyen luxus az egészség

Az egészség sokkal több, mint a betegség hiánya. Legfontosabb kincsünk, aminek megóvásáért jóval többet is tehetnénk. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot annak érdekében, hogy segítséget nyújtsunk egy egészségtudatos életvitel kialakításához.

Biztonságosan a növekvő forgalomban

Bizalmi társasjáték, amelyen életek múlhatnak – így is tekinthetnénk a közúti közlekedésre, hiszen aki volán mögé ül, megelőlegezi a bizalmat és számít arra, hogy a forgalom többi résztvevője is követi a közlekedés szabályait és odafigyeléssel, biztonságosan vezet. A kulturált közlekedés több, mint a KRESZ szabályok betartása, a partnerség, a kölcsönös tisztelet, a biztonság és az egymásra figyelés az alapja.

Milliókról mondhat le, aki nem kezdi el időben az öngondoskodást

Fiatal pályakezdőként elképzelhetetlenül távolinak tűnik a jelenleg 65 évben meghatározott nyugdíjkorhatár elérése. Az öngondoskodást azonban nem lehet elég korán kezdeni. A havi rendszerességgel befizetett kisebb összegek hozzájárulhatnak, hogy anyagi biztonságot garantálhassunk nyugdíjas éveinkre.

Mikor érdemes lakásbiztosításunknál értékkövetéssel foglalkozni?

Az indexálás (értékkövetés) fogalmával a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek nagy része tisztában van. A biztosítók az ügyfelek értékeinek védelme érdekében évente újra indexálják a biztosítási szerződéseket, hiszen csak így garantálható, hogy infláció mellett otthonunk és ingóságaink fedezve legyenek. De bizonyos esetekben szükséges lehet az évenkénti automatikus indexálás mellett újraszámolni szerződésünk tartalmát.

Mindenre felkészülten a tavaszi sportversenyeken

Elstartolt a tavasz és vele együtt az első szabadtéri sportversenyek is, ahol a téli alapozás után végre kirobbanó formában mérethetjük meg magunkat a többi versenyzővel és persze ami a legfontosabb, önmagunkkal szemben.