Vezérigazgató-váltás az UNIQA Biztosítónál

Dinsdale Julianna, aki két és fél éven át töltötte be a biztosítótársaság vezérigazgatói pozícióját, családi okokból Kanadába költözik, július 1-től átmenetileg Kurtisz Krisztián, a felügyelőbizottság jelenlegi elnöke veszi át a vállalat vezetését.

Az UNIQA Biztosító Zrt. felügyelőbizottsága jelenleg keresi a vezérigazgató utódját. Az átmeneti időszakban, az MNB engedélyek megszerzését követően a vállalat irányítását Kurtisz Krisztián veszi át, aki a társaság korábbi vezérigazgatója, az UNIQA nemzetközi vezetőtestületének tagja, és a CHERRISK ügyvezető igazgatója.

„Az elmúlt közel másfél évben több mint százezer ügyfelünk átlagosan 4,8-ra értékelte szolgáltatásainkat egy 5-ös skálán, ami egy rendkívül magabiztos alapot ad arra, hogy tovább haladjunk a korábban megkezdett úton. Nyugodt szívvel - és némi nosztalgiával - veszem át ezt a feladatot a következő időszakban, mert egy olyan szakértői és menedzsment csapatot tudhatok a hátam mögött, akik szakmánk kiemelkedő szakemberei. Az UNIQA Group célkitűzéseivel összhangban az ügyfélközpontú termékstratégiánkat a folyamatosan változó gazdasági környezethez igazítva folytatjuk. A következő hónapok egyik ilyen kiemelt stratégiai feladata – a sikeres nem-életbiztosítási stratégiánk megtartása mellett – az életbiztosítási termékeink továbbfejlesztése a megváltozott ügyféligényekkel, illetve az EIOPA és a Magyar Nemzeti Bank iránymutatásaival összhangban.
Ezúton szeretném megköszönni Juliannának az elmúlt időszakban végzett kemény munkáját, ami nemcsak Társaságunkat, hanem a MABISZ-ban betöltött pozícióján keresztül a szakmánkat is előremozdította.” – jegyezte meg Kurtisz Krisztián

2023. május 23.