Új eszközalapok bevezetése a Raiffeisen Bank fiókhálózatában

Új eszközalapok a Raiffeisen Bank fiókhálózatában

Tisztelt Ügyfeleink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Raiffeisen Bank fiókhálózatában elérhető rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött biztosítási termékeinkhez, vagyis a Dimenziók Bónusz életbiztosításhoz és a Harmónia Bónusz nyugdíjbiztosításhoz 2022. november 17-étől új eszközalapokat vezetünk be, tovább szélesítve ezzel a választható befektetések horizontját.

Új típusú, Raiffeisen hátterű befektetések

A Raiffeisen Csoport és az UNIQA Biztosító stratégiai együttműködésének eredményeként 5 új eszközalappal bővítjük az elérhető eszközalapok kínálatát, melyek mögöttes befektetési hátterét a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt befektetési alapok képezik. Ez által banki közös ügyfeleink a jövőben akár élet- vagy nyugdíjbiztosításukon keresztül, külön értékpapírszámla nyitása nélkül is részesedhetnek ezen befektetések teljesítményéből. 

  • A Raiffeisen Megoldás Start, Raiffeisen Megoldás Plusz és Raiffeisen Megoldás Pro eszközalapok befektetési hátterét a Raiffeisen Megoldás Alapcsalád népszerű, alapok alapja típusú befektetései alapjai adják, melyek hiánypótlónak tekinthetők a vegyes befektetéseket kereső ügyfeleink számára.
  • A Raiffeisen Hazai Hosszú Kötvény eszközalap mögöttes befektetése a Raiffeisen Kötvény Alap, és az állampapír típusú befektetést kereső ügyfeleinknek jelenthet kiváló alternatívát.
  • A Raiffeisen Közép-Kelet-Európa Részvény eszközalap a Raiffeisen Részvény Alapot választotta mögöttes befektetéséül, így a kelet-közép-európai részvénypiac teljesítményében bízó ügyfeleink immár egy kifejezetten erre a régióra fókuszáló befektetési lehetőséget is elérhetnek.

Befektetések a fenntarthatóság jegyében

2022 augusztusában számos biztosítási termékünk mellé bevezettük ún. „zöld” eszközalapjainkat, melyek azon ügyfeleinknek igyekeznek megoldást nyújtani, akiknek a pénzügyi befektetéseik megválasztásakor is kiemelten fontos, hogy támogassák a környezeti fenntarthatóság célkitűzéseit. Az eszközalap-bevezetéssel érintett termékek köréből eddig kimaradtak a Raiffeisen bankfiókokban értékesített biztosításaink, azonban a Dimenziók Bónusz és Harmónia Bónusz biztosításainkhoz ezentúl szintén elérhetővő válik 3 „zöld” eszközalapunk, melyek megfelelnek az EU 2019/2088 rendelet (Közzétételi Rendelet) 9. cikke szerinti fenntartható befektetésekre vonatkozó kritériumoknak.

Az újonnan bevezetett eszközalapok 2022. november 17-étől a Dimenziók Bónusz életbiztosítás és Harmónia Bónusz nyugdíjbiztosítás meglévő és új ügyfelei számára egyaránt elérhetővé válnak. Az eszközalapok választhatóságára az adott termék biztosítási feltételében foglalt szabályok az irányadók, ideértve különösen a díjfizetés és eszközalap devizanemének egyezőségére vonatkozó előírásokat.

Az új eszközalapok részletes befektetési politikáját az adott termék különös feltételeinek 2022. november 17-étől hatályos 1. sz. melléklete, az eszközalapokra meghatározott befektetés arányos költséget pedig a 2.B sz. melléklete tartalmazza. A „zöld” eszközalapok esetében azok fenntarthatósági jellemzőit részletesen kifejtő szerződéskötés előtti közzétételeket a befektetési politikákhoz csatoltan a különös feltételek 1. sz. mellékletében, illetve a 4. sz. mellékletében találhatják meg ügyfeleink. Feltételeink valamennyi termékünk esetén az alábbi oldalon is elérhetők: https://www.uniqa.hu/szerzodeses-feltetelek

Kérjük ügyfeleinket, hogy az új eszközalapok választása előtt alaposan tanulmányozzák át azok fenti jellemzőit. Kiemelten felhívjuk a figyelmet arra is, hogy bármely eszközalap fenntarthatóság szerinti besorolása fontos, de korántsem egyetlen meghatározó jellemzője egy eszközalap megfelelőségének eldöntéséhez. A tervezett befektetési időtartam, a kockázatviselő képesség, a hozamelvárás, a különböző típusú pénzügyi eszközökkel kapcsolatban szerzett ismeret/tapasztalat mind olyan tényezők, amelyek egyénenként jelentősen befolyásolhatják az ideális befektetési portfólió összetételét. Eszközalapjainkra sem tőke-, sem hozamgaranciát nem vállalunk.

További információért, illetve felmerülő kérdéseik kapcsán munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:

  • személyesen a Biztosító Központi Ügyfélszolgálatán (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70–74., földszint) ügyfélfogadási időben, melyről a honlapunkon tájékozódhatnak,
  • elektronikus úton, az info@uniqa.hu e-mail címen
  • telefonon (a Biztosító Call Centerén keresztül az alábbi telefonszámokon: +36 1 544 5555+36 20 544 5555+36 30 544 5555+36 70 544 5555) ügyfélszolgálati időben,
  • levélben (az alábbi címen: 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70–74.).

2022. november 17.