Gépjármű-biztosítások 

Közúti balesetek gyakran előfordulnak. Ezekre a nem várt eseményekre nyújthat KGFB vagy Casco biztosításunk megfelelő védettséget. 

Melyik biztosítást válasszam?

A két biztosítás kiegészíti egymást, mivel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a másoknak okozott károk esetén, a casco biztosítás pedig a saját magunknak okozott károk esetén téríti meg a költségeket. 

Bár a casco biztosítás kötése nem kötelező, nagyobb a biztonság, ha casco biztosítással is rendelkezünk, hiszen így megtérülhetnek:
 
  • azok a károk, amelyek saját maguknak okozunk,
  • azok a károk, amelyeket mások okoznak, de vagy a személyük nem ismert, vagy a felelősségük nem bizonyítható,
  • a természeti tényezők által okozott károk,
  • a jármű, vagy annak alkatrészében, tartozékában keletkezett károk,
  • a lopáskárok.

Gyakori kérdések

Az UNIQA Közép-Kelet-Európa 16 országában működő, 200 éves múltra visszatekintő nemzetközi UNIQA csoport tagja. Kiemelt stratégiai célunk a legjobb ügyfélélményt nyújtani. Ennek érdekében folyamatosan kérünk visszajelzést ügyfeleinktől, ügyfélszolgálatunk több csatornán, egyszerűen elérhető. Ügyfeleink visszajelzése alapján szolgáltatásunk és kárrendezésünk gyors és hatékony. 
 
Magyarországon törvényi előírás alapján kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni. Ha mégis előfordul, hogy egy autós biztosítás nélkül okoz kárt másnak, akkor a MABISZ-hoz lehet fordulni tájékoztatásért a kárrendezési lehetőségekről.
Ebben az esetben olyan casco vagy egyéb vagyonbiztosítási szerződés terhére térülhet meg a kár, amely fedezetet nyújt a károkozásra. 
Mindkét biztosítás egyszerűen megköthető online, de természetesen tanácsadóink is állnak rendelkezésére.
Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás esetén az előzmény szerződés kötvényszáma alapján lekérjük a Központi Kártörténeti Nyilvántartó Rendszerből az adatokat és az alapján soroljuk be a szerződést a megfelelő bónuszfokozatba. 

Casco biztosítás esetén társaságunk a kármentes éveket veszi figyelembe. Az előzmény biztosító(k)tól be kell szerezni a kártörténeti igazolásokat és azokat kell eljuttatni társaságunk részére. 
A káreseményt minél hamarabb be kell jelenteni. Ez történhet személyesen, telefonon, e-mailben, vagy a honlapunkon keresztül, online.

További részletek:  E-Optimum casco esetében a kárbejelentést mindenképpen elektronikus úton vagy telefonon kell megtenni, annak érdekében, hogy csak a szerződésben meghatározott önrész kerüljön levonásra, mert szerződésben vállalt kötelezettség, hogy a javítást az UNIQA Biztosítóval szerződött javító partnernél végeztetik el.

Tanácsok, tippek, érdekességek


Az emberi tényező a legtöbb baleset elkerülésének a kulcsa lehet. A megelőzésben szerepet játszhat a legfontosabb szabályok követése:

  • sebességkorlát betartása,
  • elsőbbség megadása,
  • kanyarodás szabályainak figyelembe vétele,
  • megfelelő követési távolság tartása.

A műszaki hibára visszavezethető balesetek száma kevesebb, de fontos lehet a gépjárművek időszakos karbantartása, illetve a megfelelő abroncsok használata.

Responsive Image