Contact form Contact form

Kapcsolatfelvétel

Kérjen segítséget tanácsadóinktól!

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

2021. január 1. óta

Ügyfeleinknek segítettünk

42 370

esetben
Kifizettünk

15 909 397 162

Forintot
Ügyfeleink elégedettsége

4.8 / 5

A honlapon közölt statisztikai információk, adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, azok pontosságát az UNIQA Biztosító Zrt. nem garantálja és nem vállal felelősséget a hibákból, pontatlanságokból és technikai jellegű problémákból adódó károkért. Csak az UNIQA Biztosító Zrt. által hivatalosnak minősített nyomtatott dokumentumok tekinthetők hiteles forrásnak. A jelen honlap és a honlapon közölt statisztikai információk, adatok szerzői jogvédelem alatt állnak, annak vagy bármely részének jogosulatlan felhasználása a szerzői jog megsértésének minősül.

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Egészségbiztosítás

Pénzügyi segítség betegség esetén. Iratkozzon fel ingyenes tanácsadásunkra még ma! Részletek

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Puzzle Balesetbiztosítás

Gondoskodjon szeretteiről, jelentkezzen ingyenes tanácsadásunkra még ma! Részletek

Tartalom megjelenítő Tartalom megjelenítő

Vissza

Új növekedési stratégiát indít útjára az UNIQA

 

Itt az UNIQA 3.0.

 

 

„UNIQA 3.0 – Seeding the Future” néven hirdette ki legújabb növekedési programját az UNIQA Group, ami a következő 5 év célkitűzéseit és stratégiáját foglalja magába.  Bizakodásra ad okot, hogy a COVID-19 okozta válság ellenére is sikeresen zárta 2020. harmadik negyedévét az UNIQA: 4091,2 millió eurós díjbevétellel és 213,8 millió eurós adózás előtti eredménnyel. Erre alapozva az új, hosszútávú stratégia fókuszában változatlanul az ügyfélközpontúság, valamint jelentős, az informatika, az adatkezelés és a digitalizáció területét érintő beruházások állnak.

 

A sikeresen zárt első félévet követően, a harmadik negyedévet is kiemelkedően zárta az UNIQA Group. Már a júliustól szeptemberig tartó három hónapban is 159 millió euró adózás előtti eredmény halmozódott fel, ezzel pedig ez lett a társaság történelmének egyik legsikeresebb negyedéve.

Az első három negyedévben 99,0%-kal emelkedett a vállalat biztosítástechnikai eredménye, ami elérte a 124,9 millió eurót. Ezzel ismételten bebizonyosodott, hogy az UNIQA fő biztosítási ágazatai igen erősek. Ez az eredmény annál is inkább kiemelkedő, mert január és szeptember között a UNIQA a COVID–19 járvány miatti üzemszünetekre és lemondott eseményekre 70 millió eurót meghaladó összeget fizetett ki kiegészítő biztosítási szolgáltatások formájában. A 4. negyedévben, az osztrák átszervezések miatt felmerült 210 millió euró értékű egyszeri költségek és a közép-kelet-európai, 100 millió euró cégértékleírás ellenére is összességében az egyik eddigi legsikeresebb évet zárja idén a biztosító.

Az UNIQA Csoport befektetési portfóliója az előző év végéhez hasonlítva 20 665,9 millió euróra nőtt 2020. szeptember 30. napjáig (2019. december 31.: 20 624,8 millió euró).

Az UNIQA Csoport biztosítástechnikai eredménye jelentősen, 99,0%-kal 124,9 millió euróra nőtt 2020 első három negyedévében (2019. január és szeptember között: 62,8 millió euró).

 

2020: a mérföldkövek éve

Sikeresen lezárult a 2011-ben indított UNIQA 2.0, aminek során az elmúlt 9 évben az UNIQA megkétszerezte az ügyfelei számát. A februárban bejelentett AXA integrációjával jelentős térnyerésre tett szert a lengyel, cseh és szlovák piacon. Tavasszal pedig a bíztató magyarországi tapasztalatok alapján, a CHERRISK-en, azaz a digitális márkáján (www.cherrisk.com) keresztül Németország irányába is megkezdte a terjeszkedést.

 

UNIQA 3.0 – Seeding The Future (2021–2025) – a holnap megatrendjeire adott válaszok

A társadalomnak hatalmas kihívásokkal kell szembenéznie. Nem elég, hogy a kamatlábak változatlanul alacsonyan állnak, de a COVID–19 világjárvány eredményeként a reál gazdaságban is az eddigi egyik legnagyobb válság várható. Folyamatosan drágul a lakások fenntartása és a nyugdíj-megtakarítások, miközben a vagyon elosztása egyre aránytalanabb. Az európai népesség elöregedése és az egyre csökkenő gyermekvállalási kedv komoly problémákat vetítenek elő. A klímaváltozás és a természeti katasztrófák miatt a világnak hatalmas mezőgazdasági és egészségügyi kihívásokkal kell szembenéznie. Ezeket társadalmi problémákat a hosszútávú fejlődés érdekében nem lehet figyelmen kívül hagyni. A digitalizáció megnyitja az utat az innovációs lehetőségek, valamint a nagyszabású társadalmi és ipari változások előtt.

Többek között ezekre a nehézségekre kíván alternatívákat nyújtani az „UNIQA 3.0 – Seeding The Future” elnevezésű stratégiai program, amely a 2021–2025 közötti időszakban valósul meg. Továbbra is radikálisan ügyfélközpontú megközelítésre támaszkodik az ausztriai költségcsökkentések és a fő üzletágak nyereségeinek további stabilizálását célzó átfogó programon keresztül. A stratégia részeként további jelentős befektetéseket hajt végre a digitalizáció, az informatika és az adatvédelem területén, valamint további tulajdoni részesedést kíván szerezni pénzügyi technológiai és biztosítás-technológiai cégekben UNIQA Ventures leányvállalatán keresztül: a CHERRISK online biztosítási platformon (www.cherrisk.com) keresztül Németországban folytatja terjeszkedését, és az ökoszisztéma egészsége érdekében megalapítja az új SanusX leányvállalatot (www.sanusx.com), aminek célja, hogy holisztikus megközelítésű egészségügyi társaságot kovácsoljon a Csoportból.

Az UNIQA célja az, hogy ahelyett, hogy ügyfeleik csökkentik vagy elkerülik a betegségek, károk és veszteségek hatásait, inkább javítani szeretné ügyfelei egészségét és jólétét.

 

Fenntartható befektetések

Az UNIQA Ventures nevű vállalati inkubátorprogramján keresztül az UNIQA mára már Európa-szerte 26 társaságban rendelkezik tulajdonosi részesedéssel, és körülbelül 40 millió eurót fektetett be gyorsan növekvő start-upokba a pénzügyi technológiai, biztosítás-technológiai és a digitális egészségügyi ágazatokban.

A Csoport már körülbelül 600 millió eurót fektetett infrastruktúrába, ebből közel 200 millió eurót olyan energiaátállási projektekbe, amelyek napsütésből, szélből, vízből vagy hulladékból állítanak elő elektromos áramot. Ezenfelül az idén júliusban az UNIQA 200 millió euró értékben zöld kötvényeket bocsátott ki. Tervei szerint 2025-re egy 1 milliárd euró értékű, fenntartható befektetésekből álló portfóliót állít össze.

 

Kilátások

Tekintettel a folyamatosan magas szintű makroökonómiai és pénzügyi bizonytalanságra, az UNIQA jelenleg nem tud előrejelzést adni a 2020-as üzleti évre.

 

A jövőre vonatkozó állítások

A jelen sajtóközlemény az UNIQA jövőbeni fejlődésére vonatkozó állításokat tartalmaz. Az itt közölt állítások a jelenleg rendelkezésünkre álló információkon alapuló becsléseket képviselnek. Amennyiben a mögöttes feltételezések nem teljesülnek, a tényleges eredmények eltérhetnek a jelenleg várt eredményektől. Következésképpen az itt szereplő információkért semmilyen felelősséget nem vállalunk.