Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Kishajó biztosítás

Ismerve a hazánkban is dinamikusan fejlődő kishajós társadalmat, az UNIQA Biztosító Zrt. két új terméket vezetett be a piacra: a Regatta Kishajók casco-biztosítását és a Regatta Kishajók Felelősségbiztosítását. A biztosítások hajólevéllel rendelkező, kedvtelési célú, 20 m-nél rövidebb vitorlás és motoros kishajókra köthetők.


Mit ajánlunk?

A fedezet kiterjed többek között a tűz, robbanás, villámcsapás, megfeneklés, zátonyra futás, elsüllyedés, összeütközés, felborulás, lopás, rablás, valamint szállítási kockázatokra. A biztosítás a balesetszerűen, hirtelen bekövetkező károkra nyújt fedezetet, a használattal együtt járó kopásra, elhasználódásra, ill. a karbantartás elmulasztása miatt bekövetkezett károkra nem. Emellett a kishajók biztosítva vannak a téli tárolás, dokkban tartózkodás idejére is, beleértve a szárazföldre emelést és a vízre bocsátást is. Pótdíj ellenében a fedezet kiterjeszthető versenyek, ill. bérbeadás (charter) idejére is. A biztosítás megköthető Európa természetes és mesterséges belvizeire, illetve az Adriai-tengerre, a szerződő választása szerint.

A fedezet – hasonlóan egyéb biztosításokhoz - nem terjed ki azokra a károkra, amelyeket háborús események, harci cselekmények, hadi eszközök okoztak, illetve a karbantartás elmulasztásából adódó folyamatos állagromlás következményei.

Az idegen, harmadik személyeknek okozott felelősségi károk fedezetére, a Regatta Kishajók Felelősségbiztosítása köthető, hasonló feltételek (területi hatály, időszak) mellett.

Amennyiben Regatta Kishajók casco-biztosítást köt, regisztrációját követően ingyenesen igénybe veheti az UNIQA Viharjelző szolgáltatást.


Milyen időtartamra köthető? Mi a díjszámítás alapja?

  • a szerződés határozatlan időre, min. 1 évre köthető
  • a díjszámítás alapja a kishajó szerződésben megjelölt értéke, mely lehet utánpótlási új érték vagy műszaki avult (valós) érték


Mi történik káresemény esetén?

Az esetlegesen előforduló károk rendezésében egy nemzetközileg elismert, kiterjedt hálózattal rendelkező kárrendező cég a partnerünk, ami garantálja, hogy néhány órán belül bárhol Európában a kárfelvétel megtörténik. Az idő, és főként a szabadidő érték a biztosítottak számára; célunk, hogy ennek az értéknek a megóvását - a magunk részéről - a kárrendezés meggyorsításával segítsük.

 

Prospektus


Érdeklődését az alábbi e-mail címen várjuk:

kishajo@uniqa.hu