Készüljünk fel a váratlan helyzetekre nyaraláskor is!

Készüljünk fel nyaraláskor is

A kánikula közeledtével érdemes előre felkészülni a betervezett nyaralásokra, kirándulásokra. Cikksorozatunk második részében pár gyakori kérdést gyűjtöttünk össze. 

Szükséges utasbiztosítást kötnünk, ha az EU-n belül utazunk?
Az Európai Unió országaiban létezik egy Európai Egészségbiztosítási Kártya, amely minden EU-s állampolgárnak biztosítja az Unión belül az orvosi ellátást, azonban országonként eltérő lehet a nyújtott szolgáltatások mértéke, minősége.  Nem jogosít magánfinanszírozású egészségügyi ellátás igénybevételére, és segítségével nem fedezhetők az olyan költségek, mint pl. visszaútra szóló repülőjegy, vagy az ellopott/elveszített vagyontárgyak értéke. Miután az egyes országok egészségügyi rendszere más és más, ezért előfordulhat, hogy azok a szolgáltatások, amelyekért hazájában nem számolnak fel pénzt, egy másik országban nem ingyenesek.


 

Mi történik, ha külföldi utazás idején betegszünk meg? 
Ha külföldi utazásunk során ér baleset vagy megbetegszünk és van biztosításunk, a biztosítási kötvényen is feltüntetett forródrót számot hívjuk, ezt a nap 24 órájában megtehetjük. A kárt lehetőleg azonnal, de legkésőbb 24 órán belül be kell jelenteni. Fontos, hogy a kötvényszámot egy baleset esetén akár a kiérkező mentősök is könnyen megtalálják.

Hol lehet utánanézni az érvényes beutazási szabályoknak?
Az utazás előtt érdemes tájékozódni a beutazási szabályokról, itt elolvashatja az utazási tanácsokat országonként: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazas/utazasi-tanacsok-orszagonkent

Biztosítás nélkül milyen nem várt költségek jöhetnek szóba?
Ha bekövetkezik a baleset és nincs biztosítása az adott személynek, akkor akár több millió forintba is kerülhet a kórházi ellátása. 

Hogyan zajlik a kárrendezés?
A kárrendezési eljárás során egyedileg vizsgálják meg, melyek a nélkülözhetetlen iratok. Általános esetekben leggyakrabban bekért dokumentumok: biztosítási kötvény, személyazonosság igazolása, a biztosítási esemény részletes leírása, hivatalos dokumentumok, jegyzőkönyvek. 

Miért előnyös az UNIQA GoPackMultiPack utasbiztosítása?
Utasbiztosításunk egyedülálló védelmet nyújt mindazoknak, akiknek utazásuk ideje alatt is fontos a biztonság. Így nem marad más hátra, mint felfedezni a világot! 

  • A díjak és a fedezetek igazodnak az utazási célokhoz. 
  • Családi utazásoknál a felnőttek részére is kedvezményes díjat ajánlunk.
  • A COVID mellett más esetlegesen felmerülő járvány esetén is térítjük az orvosi költségeket vagy a karanténba kerülés miatt felmerülő extra kiadásokat. 
  • Gépjármű assistance kiegészítőnkkel idősebb autóval is bátran utazhat, mert 17 éves korig van fedezet.
  • Ha érdeklik az extrém sportok vagy versenyre, akár edzőtáborba utazik Extrém sport vagy Versenysport kiegészítő biztosításunkkal bátran hódolhat sportszenvedélyének, velünk biztonságban érezheti magát!
  • A nyári időszakban kedvezményes alapdíjakkal számolhat, biztosításunk akár már napi 464 Ft-tól elérhető!