Kiderült mitől tartanak a magyarok

Megérkeztek legfrissebb kutatásunk eredményei

Az egész országot lefedő felmérést végeztünk a 18-59 éves lakosság körében, hogy feltérképezzük a hazai lakásbiztosítási szokásokat, a válaszokból pedig kiderült, hogy a magyarok többsége felkészül a váratlan helyzetekre.

A lakosság 67%-a rendelkezik lakásbiztosítással, a kötésben pedig a legjelentősebb tényező a képzettség, ugyanis az iskolai végzettség emelkedésével növekszik az élő biztosítással rendelkezők aránya is. Emellett az életkor is lényeges faktor; a 30-39 éves korosztály körében lelhető fel a legtöbb élő biztosítás.
Említésre méltó eredmény, hogy az ingatlantulajdonosok között jóval magasabb a biztosításkötések száma. Bár valószínű, hogy a bérlemények esetében is van biztosítás az ingatlanon, de lakóik általában nincsenek tisztában ezzel. Továbbá fény derült arra is, hogy a háztartások mérete nem befolyásolja a biztosítás meglétét.
Responsive Image
Mitől tartunk leginkább?
A számok azt mutatják, hogy a saját lakásban élők leginkább hitelfelvétel esetén, míg a házban élők a környezeti károktól való félelem miatt kötnek biztosítást. Ez a két ok adja ki a válaszok közel 80%-át. A betörések miatti aggodalmat a megkérdezettek mindössze 12%-a jelölte meg, ők leginkább társasházak lakói.
Responsive Image
Értéktárgyaink védelme
A megkérdezettek több mint negyede kötött ingóságbiztosítást és további 33% azok aránya, akik ismerik ezt a biztosítási formát, de nem vették még igénybe, ugyanakkor a megkérdezettek 40%-a nem is hallott róla. Pedig, ha belegondolunk rengeteg olyan nagyértékű tárgy vesz körül minket otthonunkban, amelyek biztosításával váratlan kellemetlenségektől óvhatjuk meg magunkat. Az ingóságbiztosítás igénybevétele egyébként erősebb az ingatlantulajdonosok, az idősebb korosztály és a diplomával rendelkezők között. 
Responsive Image