Tájékoztató a Success Absolute „A” és a Success Relative „A” eszközalapok befektetési politikájának módosításáról

Tájékoztató a Success Absolute „A” és a Success Relative „A”

Tisztelt Ügyfeleink!


Ezúton értesítjük Önöket arról, hogy a Success Absolute „A” és a Success Relative „A” eszközalapok befektetési politikáját a Biztosító módosította.

E két eszközalap az alábbi befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetében érthető el: 

  • Egyösszegű Jövőszámla Életbiztosítás, 
  • Jövőkulcs 2 Nyugdíjbiztosítás, 
  • Jövőkulcs 2 Érdekvédelem Nyugdíjprogram, 
  • Jövőkulcs x1 Nyugdíjbiztosítás, 
  • Jövőszámla Business Class Életbiztosítás, 
  • MBInvest Flex Jövőszámla Életbiztosítás, 
  • MBInvest Flex Plusz Jövőszámla Életbiztosítás, 
  • MBInvest Jövőszámla Életbiztosítás, 
  • Medália Életbiztosítás.

Az eszközalapok befektetési politikájának módosítására azért került sor, mert az egyes eszközalapok befektetési hátterét adó mögöttes befektetési alapok (azok befektetési alapkezelőjének döntése alapján) 2022. június 23-i hatállyal egy másik befektetési alapba olvadtak be. A Success Absolute „A” eszközalap esetében a Success Absolute „A” befektetési alap az I-AM AllStars Balanced T befektetési alapba, míg a Success Relative „A” eszközalap esetében a Success Relative „A” befektetési alap az I-AM AllStars Opportunities T befektetési alapba olvadt be.

A befektetési politika módosítása sem az eszközalapok összesített kockázati besorolását, sem az azokra jellemző főbb kockázat típusokat nem érintette. A Success Absolute „A” és a Success Relative „A” eszközalapok új befektetési politikái, valamint az eszközalapokkal kapcsolatos aktuális információk ide kattintva érhetők el. 

Azon Ügyfeleinknek, akiknek e két eszközalap valamelyikében jelenleg van elhelyezve megtakarításuk, 2022. november 15-ig lehetőségük van arra, hogy ezeket a befektetési egységeiket (vagy egy részüket) a Befektetéskezelő online felületen feladott megbízással, vagy a Biztosító honlapjáról letölthető formanyomtatvány használatával költségmentesen áthelyezzék a biztosításukhoz elérhető másik eszközalap(ok)ba.

Az érintett Ügyfeleinket a befektetési politikák változásáról, valamint az ingyenes átváltás lehetőségéről és annak határidejéről levélben is értesítjük.

2022. augusztus 22.