Téli sportokra fel!

Legyen gondtalan az ünnepek utáni kikapcsolódás

Karácsony után nincs is jobb egy kiadós családi kikapcsolódásnál, remek választás például a közös téli sport, amennyiben felejthetetlen élményekre vágyunk. A tökéletes vakációhoz nem is kell repülőre szállnunk, messzire utaznunk, hiszen a szomszédos országokban kifogástalan sípályák és remek szálláshelyek várnak minket. Ugyanakkor a felhőtlen hangulat ellenére sem szabad megfeledkeznünk családtagjaink és saját magunk testi épségéről.
Responsive Image

Az elővigyázatosság a biztonságos utazással kezdődik

A fagyos, havas autóutak veszélyforrást jelentenek, így megfelelő felszerelés híján nem ajánlott útnak indulni télen. Kizárólag a hideg időjárásra alaposan felkészített, megfelelő műszaki állapotú és téligumival rendelkező gépjármű alkalmas hosszabb út megtételére ebben az évszakban.

Néhány alapszabály:
  • Indulás előtt takarítsuk le a hóval borított járművet, jégoldó és -kaparó segítségével gondoskodjunk arról, hogy semmi ne zavarja a szabad kilátást;
  • óvatosan válasszuk meg a sebességet és fokozottan ügyeljünk a követési távolság megtartására, ugyanis nedves, csúszós úton a jármű féktávolsága megnő (jegesedésre különösen hidak és felüljárók útburkolatán lehet számítani);
  • hosszabb út előtt tájékozódjunk az időjárásról és az útviszonyokról;
  • sűrű ködben mindig kapcsoljuk fel a ködlámpát!

Nélkülözhetetlen felszerelés téli utakhoz

Bár Ausztriában például november 1. és április 15. között kötelező a hólánc megléte az autóval közlekedők számára, nem csak a jogszabályok miatt fontos odafigyelni erre. A csomagtartóban kényelmesen elfér a hólánc és bizonyos esetekben akár életet is menthet. Esetleges fennakadásoknál, baleseteknél jól jöhet a hólapát, a vonókötél, az elemlámpa, a láthatósági mellény és egy meleg pokróc is. Emellett a réteges öltözetről, a megfelelő mennyiségű folyadékról és feltöltött akkumulátorral rendelkező mobiltelefonról sem szabad elfeledkezni.

Téli sportok veszélyei

Persze az utazás csak a kezdet, hiszen a pályán is kihívások várják a kikapcsolódni vágyókat. Ahhoz, hogy elkerüljük a lehetséges problémákat elengedhetetlen a sífelszerelés ellenőrzése az első használat előtt. Kiemelten fontos a bemelegítés is, valamint, hogy az első csúszásokat kellő óvatossággal tegyük meg. Ne felejtsük el, hogy 14 éven aluliak számára mindenhol, felnőtteknek pedig bizonyos pályákon kötelező a sísisak viselése, a síszemüveg pedig a látási viszonyok optimalizálásában játszik kiemelt szerepet.
A kezdőknek érdemes meggondolni a sí- vagy snowboard oktatás lehetőségét is.

Ha síbiztosítás, akkor GoPack

Készüljünk fel a váratlan helyzetekre is, hiszen nehézségek előfordulhatnak bármennyire is körültekintőek vagyunk. GoPack biztosításunk teljeskörű védelmet nyújt és az utazási célhoz - kimondottan síelésre is - szabható szolgáltatás díjak és fedezetek tekintetében egyaránt. 

Sőt, ha most utazna Szlovákiába, Szlovéniába vagy Ausztriába, GoPack napi díjas Utasbiztosítási szerződésünkkel dupla asszisztencia szolgáltatással biztosíthatja téli pihenését! További részletek