Vajon miért nem biztosítják be magukat a magyarok?

Újabb országos lefedettségű kutatást készítettünk

Legfrissebb felmérésünkben arra kerestük a választ, hogy mit tesz a lakosság annak érdekében, hogy biztonságban tudja értékeit, illetve melyik területekre fordítanak leginkább figyelmet az emberek. Korábbi kutatásunk arról szólt, hogy milyen veszélyektől tartanak elsősorban a magyarok.

Az eredményeket ezúttal is infografikus videóval szemléltetjük:
Bár az elmúlt hónapok gazdasági eseményei nehéz helyzetet teremtettek a háztartásokban is, úgy tűnik a magyarok többsége nem a biztosításon spórol. Az elmúlt hat hónapban a megkérdezettek negyede mondott le bármilyen biztosítási terméket.

Ingatlan és gépjármű – a két legnépszerűbb biztosítási termék

Az online kutatás során megkérdezett 18-50 évesek átlagosan két terméket jelöltek meg a listából; a többség vagyonvédelmi biztosításokkal rendelkezik, ingatlanjaikat és gépjárműveiket óvják ezekkel. A válaszadók fele életbiztosítást is kötött, valamint érdekes adat, hogy a diplomások zömének legalább három biztosítása van.
Responsive Image

Miért nem kötnek biztosítást a magyarok?

Vannak, akik egyáltalán nem vesznek igénybe biztosítást, ennek okai változatosak és az iskolázottság szerint megoszlanak a vélemények is a témában. Az alacsony iskolai végzettségű válaszadók között az ismeretek hiánya és az anyagi okok erősek, míg a diplomásokra a biztosítással kapcsolatos szkepticizmus jellemző.
Responsive Image

A nők kötik meg a legtöbb utasbiztosítást

A megkérdezettek közel negyede vett igénybe utasbiztosítást az elmúlt egy évben, a felmérés pedig rávilágít, hogy hogy párok és családok esetében főleg a nők kötik meg ezeket. A diplomások között magasabb az arány, elsősorban azért, mert ők többet utaznak. 

Ha pénz nem lenne akadály

Leginkább a megtakarítási termékek irányában tapasztalható nyitottság a lakosság és főként a diplomások részéről, akik eleve nagyobb arányban vesznek igénybe biztosításokat. Emellett a fiatalabb korosztály is az átlagnál élénkebben érdeklődik a különböző vagyonbiztonsági termékek iránt.
Responsive Image