Miért válassza az UNIQA Jövőkulcs Classic nyugdíjbiztosítását?

Adójóváírás

A befizetett rendszeres és nyugdíjcélú eseti díjak után Ön évente 20% adójóváírásra jogosult. 

Rugalmas befizetések 

Rendszeres megtakarítását nyugdíjcélú, eseti befizetés növelheti.

Egyösszegű vagy járadék alapú szolgáltatás

Választhat, hogy megtakarítását a nyugdíjjogosultság megszerzésekor egy összegben vagy járadék formájában fizessük ki Önnek.

Garantált kifizetés 

A szerződéskötéskor meghatározott összeg kifizetését garantáljuk Önnek, és a befektetési kockázat nem Önt terheli. 

Kinek ajánljuk az UNIQA Jövőkulcs Classic nyugdíjbiztosítást?

nyugdíjkorhatár

Akiknek még legalább 10 éve van a nyugdíjkorhatár betöltéséig. 

nyugdíjas évek

Akik számára fontos, hogy nyugdíjas éveikre biztosítsák életszínvonaluk fenntartását vagy annak akár a növelését, és mindezt kiszámítható megtakarítással szeretnék fedezni. 

megtakarítás

Akik kockázatkerülő befektetők, és garantált nyugdíjcélú megtakarítást keresnek. 

adójóváírás

Akik élni tudnak az adójóváírás lehetőségével.

Kiegészítő biztosítások

Kritikus betegségek

Egyösszegű kifizetést nyújtó kiegészítő egészségbiztosítást köthet akár

 • 35-féle kritikus betegségre,
 • daganatos, szív- és érrendszeri megbetegedésekre.

Térítés baleseti rokkantság esetén

Megtakarítását kiegészítheti:
 • balesetből adódó súlyos sérülésre
 • és rokkantságra irányuló védelemmel is. 

Öngondoskodás az UNIQA Jövőkulcs Classic nyugdíjbiztosításával

Amióta a magyar társadalom öregszik, és a 65 évnél fiatalabb lakosság aránya csökken, a nyugdíjrendszer is ingatag lábakon áll. Amíg a 2000-es évek elején 1 nyugdíjasra 3 aktív keresőképes ember jutott, addig az idén ballagó gimnazisták nagy valószínűséggel már csak egy eltartóval számolhatnak.

A tényeket látva, napjainkban kiemelkedően fontossá válik az öngondoskodás. A Jövőkulcs Classic nyugdíjbiztosítás a sokoldalúsága révén az Ön számára is ideális lehetőséget jelenthet. Válassza az UNIQA megtakarítási konstrukcióját, hogy idős korára is biztosítani tudja az anyagi stabilitását!

A nyugdíjas évek garanciája - ezért érdemes az UNIQA klasszikus nyugdíjbiztosítását választania

 • Megbízhatóság: A szerződéskötéskor meghatározott összeg kifizetését garantáljuk. 
 • Kockázatvállalás: teljes mértékben átvállaljuk a befektetési kockázatot.
 • Értéknövelés: megtakarítása értékét, évente akár 130.000 forintos adójóváírással is megnövelheti.
 • Teljes körű ellátás: nyugdíj-megtakarítása mellé egészségbiztosítást is köthet, amely magas színvonalú kórházi kezelést és sebészeti ellátást nyújt, továbbá készpénzkifizetést nyújt baleseti rokkantság, és több mint 35-féle kritikus betegség esetén.

Letölthető dokumentumok

Információk

UNIQA Jövőkulcs Classic nyugdíjbiztosítás: gyakori kérdések és válaszok 

A Jövőkulcs Classic az UNIQA hagyományos nyugdíjbiztosításai konstrukciója, amellyel tudatosan felkészülhet az idős korára, és gondoskodhat az anyagi jólétéről.
Míg 2000-ben 1 nyugdíjasra 3 aktív kereső jutott, addig 2050-re a nyugdíjkorhatárt betöltőkre már csak alig több mint 1 járulékfizető marad. Ebből következik, hogy a nyugdíjak értéke így várhatóan erőteljesen csökkenni fog. A nyugdíjbiztosítás hozzájárul ahhoz, hogy rendszeres megtakarításának köszönhetően idős korában is biztosítani tudja a kívánt életszínvonalhoz szükséges pénzügyi hátteret.
Ha ma kezdi el a megtakarítást, évente/havonta kisebb összeget is elég félretennie ahhoz, hogy nyugdíjas korára biztosítani tudja az Ön által elképzelt életszínvonalat.
A biztosítási szerződés három szereplője a Biztosító (UNIQA), a Szerződő (Ön), valamint a Biztosított (Ön vagy más személy). Szerződés-aláírást követően, a Biztosító kizárólag a Szerződővel áll direkt kapcsolatban. Amint a szerződésben feltüntetett biztosítási esemény bekövetkezik – tehát a Biztosított (Ön) nyugdíjba vonul –, azonnal hozzájuthat a biztosítási összeghez. 
A Jövőkulcs Classic nyugdíjbiztosítás tartama az öregségi nyugdíjkorhatárig - a hatályos rendelkezések szerint - a 65. életév betöltéséig szól. A minimális időtáv 10 év, tehát legkésőbb az 55. életév betöltéséig lehet szerződést kötni nálunk.
A biztosítási díj összege minden esetben az ajánlattételkor meghatározott biztosítási összeg és biztosítási tartam szerint kerül megállapításra – a díj fizetési módjának és gyakoriságának kiválasztásáról mindenki maga dönthet.

Amennyiben úgy határoz, hogy a rendszeres díjon felül rendkívüli díjfizetést is vállal, arra is lehetősége van. Fontos tudni, hogy a biztosítási díj értéke 2%-kal minden évben megnövekedik, de ez alól a díjfizetési tartam utolsó két éve kivételt képez.
A Biztosító az alábbi biztosítási események bekövetkezésekor a következő szolgáltatásokat fizeti ki a jogosultnak:
 • Amikor eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, az alap-nyugdíjbiztosítás lejáratakor érvényes biztosítási összeget kapja meg.
 • Öregségi nyugdíjkorhatár előtti nyugdíjba vonulás esetén az alap-nyugdíjbiztosítás visszavásárlási összegére tehet szert.
 • Amennyiben 40%-ot meghaladó egészségkárosodás éri, az alap-nyugdíjbiztosítás visszavásárlási összegét 5%-kal meghaladó összeghez jut hozzá.
 • Haláleset bekövetkeztekor a befizetett díjakkal egyenlő összeget kapja kézhez a családja.
Biztosítási esemény bekövetkeztekor, ezenfelül kifizetésre kerül a nyereségszámla hatályos értéke, a szerződésben nyilvántartott adójóváírás aktuális értéke, végül, de nem utolsó sorban pedig, az esetleges rendkívüli befizetések jelenbeli értéke is.
Az aktív és stabil nyugdíjas évek jegyében, megtakarítása mellé kiegészítő biztosítás megkötésére is lehetősége van. Ilyen módon egy egyösszegű kifizetést nyújtó kiegészítő egészségbiztosítást is igényelhet, amely akár 35 különböző kritikus betegség esetén támogatja Önt a felmerülő kezelések, gyógyszerek és gyógyászati eszközök finanszírozásában. Ezen túlmenően, nyugdíjbiztosítását balesetből származó súlyos sérülésre és rokkantságra szóló védelemmel is kiegészítheti.
A Teljes Költség Mutató (TKM) egy, az Ön tájékoztatását szolgáló, egyszerű mutató, amely egy százalékos érték vagy értéktartomány segítségével fejezi ki a típuspéldában bemutatott biztosítás költségeit. A biztosítási költség többek között a termékbe beépített biztosítási kockázati fedezetek ellenértékét is tartalmazza.
Szerződőként a befizetett rendszeres díj és nyugdíjcélú rendkívüli befizetések után 20%, tehát legfeljebb évi 130 ezer forint adójóváírásra jogosult a hatályos jogszabályok szerint. A jóváírt összeget újra befektetjük, így az további hozamot jelenthet Önnek.

Van már biztosításom

Responsive Image Kárbejelentés
Responsive Image Díjfizetés
Responsive Image Korábbi feltételek

Hírek, érdekességek

Ezek a termékek is érdekelhetik