Úticélok a felejthetetlen őszi kikapcsolódáshoz

Őszi kikapcsolódás

Az utószezon kedvelői jól tudják, hogy kora ősszel már nem kell harcolniuk a strandon a napágyért, a reptéren az előrejutásért és a nagyvárosokban a taxiért. Manapság rengetegen választanak szeptemberi, októberi dátumokat a nyaraláshoz, hiszen Magyarországtól egy kicsit délebbre az idő még gyönyörű, de a turistaszezon befejeztével még a frekventált nyaralóhelyek is lecsendesednek egy kicsit. Cikkünkben az utószezon további előnyeit és legnépszerűbb úticéljait mutatjuk be.


 

Hova érdemes ellátogatnunk az utószezonban?
Törökországban szinte kibírhatatlan a hőség nyáron, ugyanakkor az őszi időszakban, egészen novemberig, 30 fokos meleggel számolhatunk. Ilyenkor a tengerparti kikapcsolódás mellett a városi látnivalók felfedezése is kellemesebb.

A görög szigeteken október elejéig kitart a strandidő, a kánikula leköszönésével pedig már napszúrás veszélye nélkül barangolhatjuk be a történelmi nevezetességeket, a bájos kis falvakat és kirándulóhelyeket egyaránt.

Szicília nem csak napsütötte hegyi falvaival, barokk városaival és gyönyörű mediterrán tájaival, hanem fantasztikus gasztronómiai élményekkel, kifogástalan olasz ételekkel és borkóstolókkal csábít.

Egyiptomba kimondottan érdemes akkor ellátogatni, amikor már “hűvösebbre” fordult az idő, ugyanis ilyenkor már gond nélkül be lehet tervezni nagyobb kirándulásokat is. Érdemes megnézni Luxort, Kairót, a Királyok völgyét, sőt egy sivatagi quad-túra vagy tevegelés egyedülálló kalandokat tartogatnak.

Megtakarítás a nyaraláson? Lehetséges!
Az egyik legnagyobb előnye a főszezonon kívüli utazásnak, a költségcsökkentés. Ugyanis ezekben az időszakokban a szállásadók és vendéglátók elszántan próbálják becsalogatni magukhoz a turistákat, gyakran kedvezményes árakon kínálják szolgáltatásaikat.