Tisztelt Ügyfelünk!


Tájékoztatjuk Önt, hogy a 2023.03.11-i hétvégén fellépő viharos időjárás, viharos széllökés következtében kárbejelentéseink száma jelentősen megnövekedett.

Kárrendezési egységünk, megbízott partnereink arra törekednek, hogy az Önt ért kárát minél hamarabb felmérjék és a kárigényét feltételeink szerint mihamarabb rendezzék. Kollégáink keresni fogják Önt kárbejelentését követően várhatóan 5-10 napon belül. Megértését és türelmét köszönjük!

Tájékoztatjuk, hogy az Ön segítségével kárrendezése gyorsítható, amennyiben rendelkezésére áll a káreseményről, a sérülésről fotó, illetve egyéb kárrendezéshez szükséges dokumentumok (pl. ajánlat, javítási számla). Kérjük, hogy a már rendelkezésére álló fotókat, dokumentumokat lehetősége szerint továbbítsa (kárszámára hivatkozva) részünkre az alábbi elérhetőségeken:

Kérjük továbbá, hogy lehetőség szerint becsülje a keletkezett kár hozzávetőleges nagyságát, illetve jelölje meg a sérült felület méretét (pl. ~ 10 nm falfelület leázással érintett).

Helyszíni szemlét igénylő károk esetében a Biztosítónak lehetősége van videós kárrendezés alkalmazására is. Kérjük amennyiben rendelkezik okostelefonnal, úgy lehetősége szerint segítse kárszakértő munkatársunk munkáját. A vonatkozó tájékoztató videónkat ide kattintva éri el.

Sajnálattal tájékoztatjuk azon Ügyfeleinket, akik UNIQA HomeGuard lakásbiztosítással rendelkeznek, hogy a szolgáltatási garanciát jelen helyzetben a Biztosító visszavonásig nem tudja vállalni.

További részletes kárrendezés információkról a Vagyon- és felelősségbiztosítási károk tudnivalókban tájékozódhat.

Megértését és együttműködését köszönjük!

UNIQA Biztosító Zrt.
2023.03.13.