Rákellenes Világnap: mindenkinek jár a megfelelő kezelés

Bár az orvostudomány folyamatosan fejlődik, sajnos mind a mai napig rengeteg embert érintenek a különböző daganatos megbetegedések, ezért 2000 óta február 4. hivatalosan is a Rákellenes Világnap. Lényeges, hogy mindenki a lehető legjobb kezelésben részesüljön, valamint fontos felhívni a figyelmet arra, hogy elővigyázatossággal csökkenthető a rák kialakulásának kockázata.
Responsive Image

Az életmódbeli változások kulcsfontosságúak

A betegségek megelőzésével szemben kiemelt szerepe van a tudatos életmódnak, azaz a rendszeres testmozgásnak, az egészséges táplálkozásnak, és a káros szenvedélyek kiiktatásának. Javasolt az erős napsugárzás kerülése - főként délelőtt 10 és délután 4 óra között -, valamint a fényvédő krém használata. A zöldségek, gyümölcsök és Omega3 zsírok jótékony hatása közismert, ezeket ajánlott minél gyakrabban fogyasztani, ugyanakkor a finomított cukrok, a transzzsír és az állati eredetű élelmiszerek bevitelét célszerű csökkenteni. Emellett már napi 30 perc mozgás nagyban hozzájárul a szervezet megfelelő állapotának fenntartásához, valamint kiemelt jelentőséggel bír a dohányzás és alkoholfogyasztás visszafogása.

A szűrővizsgálatok szerepe

Köztudott, hogy ha korai szakaszba diagnosztizálják a betegséget, az nagyobb eséllyel gyógyítható. Ugyanakkor felmerülhet a kérdés, hogy milyen vizsgálatokat érdemes rendszeresen elvégeztetni. A szakemberek az alábbiakat javasolják:
  • melanóma szűrés;
  • tüdőszűrés CT-vel egybekötve;
  • vastagbélrák szűrés;
  • hasi ultrahang;
  • hölgyeknek emlő diagnosztika (ultrahang és mammográfia), valamint nőgyógyászati rákszűrés;
  • uraknak prosztataszűrés.
Az ellenőrzések mellett fontos odafigyelni testünk változásaira is, szokatlan, hosszabb ideig fennálló fájdalom esetén forduljunk orvoshoz, valamint a rendszeres önvizsgálatról sem szabad megfeledkezni!

A másodvélemény életet is menthet

Sajnos a betegségek elkerülésére nem létezik garancia, bárkivel előfordulhat, hogy élete során egészségügyi problémája alakul ki. Ilyen esetben pedig nem mindegy, hogy milyen kezelésben részesül a páciens. Life Protect 2.0 biztosításunk lehetőséget nyújt arra, hogy szerződött egészségügyi szolgáltató partnerünkön keresztül nemzetközi szakemberek adjanak második orvosi szakvéleményt súlyosabb betegségekkel kapcsolatban. Ezt követően magyar anyanyelvű orvosszakértővel lehet konzultálni az eredményekről.

Emellett olyan készpénzkifizetést nyújtó kiegészítő biztosítás is köthető, ami daganatos, szív- és érrendszeri betegségekre, valamint 27 további megbetegedésre, állapotra, illetve sérülésre terjed ki, így támogatva a család anyagi biztonságát a kezelések időtartama alatt.