Lakásbiztosítások és társasház-biztosítás

Tegye otthonát gondtalan övezetté, hogy semmi ne állhasson a feltöltődés útjába! Családi házban, lakásban lakik? Esetleg nyaralóját, ingóságait, vagyis mozdítható vagyontárgyait szeretné biztonságban tudni? Legyen szó időjárás okozta kárról vagy az épület műszaki adottságából eredő eseményről, vagy vagyon elleni - például betöréses -  kárról, biztosításaink megoldást nyújthatnak a védelemre.

Melyiket válasszam? 

HomeGuard lakásbiztosítás vagy UNIQA Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás?

A választás előtt érdemes átgondolni az igényeket:

Milyen lakást, épületet biztosítana?
 • A HomeGuard lakásbiztosítás több típusú otthonra is megköthető, akár abban az esetben is, ha az ingatlan nem lakott.
 • Az UNIQA Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás lakatlan ingatlan esetében nem köthető. 
Mennyire fontosak az ingóságok, vagyis az otthonunkon belül a mozdítható vagyontárgyak?
 • Az UNIQA Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás ezekben az esetekben kedvezőbb árú lehet. 
Ki szeretné megkötni a lakásbiztosítást?
 • A HomeGuard biztosítás ajánlható megánszemélyek mellett cégek, vállalkozások számára is. 
 • Az UNIQA Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítást csak magánszemélyek választhatják.
Egyszerű, kompakt csomagot választana, és fontos az online kötési lehetőség?
 • A HomeGuard lakásbiztosítás 3 csomagot nyújt és pár perc alatt megköthető online. 
 • Ha mi, saját magunk szeretnénk összeválogatni a különböző fedezeteket és ehhez akár tanácsadó közreműködését vennénk igénybe, akkor az UNIQA Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás a megfelelő választás.
Fontos-e az állami minősítés?
 • Ha igen, akkor az UNIQA Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás kötését javasoljuk, ezt a termékünket az MNB minősít.

Gyakori kérdések

Az UNIQA Közép-Kelet-Európa 16 országában működő, 200 éves múltra visszatekintő nemzetközi UNIQA csoport tagja. Kiemelt stratégiai célunk a legjobb ügyfélélményt nyújtani. Ennek érdekében folyamatosan kérünk visszajelzést ügyfeleinktől, ügyfélszolgálatunk több csatornán, egyszerűen elérhető. Ügyfeleink visszajelzése alapján szolgáltatásunk és kárrendezésünk gyors és hatékony.

Legalább egy évben egyszer érdemes átnézni, átgondolni lakásbiztosításunkat, hogy otthonunk és ingóságaink a megfelelő értéken legyenek biztosítva. Emellett hasznos lehet a biztosítás ellenőrzése egy nagyobb felújítás, esetleg bővítés után, vagy nagyobb értéktárgyak vásárlása esetén.

A HomeGuard lakásbiztosítás egyszerűen megköthető online. Az UNIQA Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás és a Tarsásház-biztosítás esetében érdemes tanácsadó közreműködésével részletesen átbeszélni a választandó fedezeteket. 

A leggyorsabb mód az online kárbejelentés, amely során mindössze néhány perc alatt elvégezheti az ügyintézést: a kötvényszámát, a kárral kapcsolatos adatokat, a keletkezett kárról készült fényképeket és videókat, illetve a kapcsolattartási adatokat kell megadnia a bejelentés során. 

Természetesen más módon is bejelentheti a keletkezett kárt:
 • telefonon a Biztosító Telefonos Ügyfélszolgálatán keresztül a következő telefonszámokon, ügyfélszolgálati időben:
+36 1 544 5555
+36 20 544 5555
+36 30 544 5555
+36 70 544 5555
 

Kárbejelentéskor kérheti ügyintézőnktől a digitális kárszemle szolgáltatásunkat. Az UNIQA i2i digitális kárszemle a kárügyek egyszerű és gyors, helyszíni szakértői szemle nélküli, videókonferencián alapuló kárrendezésére kifejlesztett mobilalkalmazás.

A Társasház-biztosítás olyan típusú épületekre vonatkozó vagyonbiztosítás, ahol kettő vagy annál több műszakilag és szerkezetileg különálló albetét van. A szerződés biztosítottjai lehetnek a lakóközösségi tulajdonosok, tulajdonostársak a tulajdoni hányaduk arányában. A biztosítás az épületben és a lakóközösség tulajdonában lévő közös ingóságokban keletkezett károkat téríti.

A lakás- vagy otthonbiztosítás a saját ingatlanban vagy az ingóságokban keletkezett károk helyreállítási vagy pótlási költségeit téríti meg. 

Társasházi lakás esetén érdemes átnézni, hogy mit tartalmaz a társasház-biztosítás és mit a lakásbiztosítás és ezek alapján felülvizsgálni a biztosításokat. 

Javaslatok otthona védelmére 

 
 • Fontos a rendszeres karbantartás, az épületek védelmével elkerülhetőek a leggyakoribb károk, például a csőtörés.
 • Ajánlott továbbá időnként elvégezni a tetőszerkezet és -cserepek, valamint a vakolat ellenőrzését.
 • Ha elhagyjuk otthonunkat, zárjuk be a nyílászárókat, pakoljuk el a kerti bútorokat és az áramtalanítás is hasznos lehet egy vihar esetén.
 • Szintén fontos a betörés, lopás elleni védekezés riasztóval vagy kamerával.
 • Az ősz beköszöntével érdemes átgondolni, hogy a magára hagyott nyaralót hogyan óvhatjuk meg, a fagykárokat megelőzhetjük a vízmentesítéssel, a kerti csapok zárásával, valamint a vízaknák, vízórák téli szigetelő takarásával.
Responsive Image